Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Stedelijk Sportstadion
OH Leuven neemt revanche in Lommel
Niels Hendriks

Vorig seizoen won KVSK United vier keer van OH Leuven. Zaterdagavond nam OHL revanche en ging het met 1-2 winnen aan de Gestelsedijk nadat United een klein uur met zijn tienen stond na een rode kaart van Pinxten.

Bij de thuisploeg waren er naast de langdurig geblesseerden ook Eberle, Dufour en Delande niet bij. Bij OHL kwam Odoi terug in de ploeg, Ruytinx en Schoonjans zaten op de bank. De duels tussen beide fusieclubs waren de afgelopen jaren beladen duels die meestal uitgevochten worden bovenaan het klassement, maar zaterdagavond daagden er nog geen 2.000 toeschouwers op in Lommel. United begon het best aan de partij, eerst zag Beyens zijn lob nog net naast belandden maar even later trapte Caramazza een afvallende bal tegen de netten, 1-0. Ketting was na 20 minuten dichtbij de 2-0, maar zijn kopbal trof de lat. Pas op het halfuur kwam ook OHL dreigen via Jarakovic. Tien minuten voor rust kreeg de United-defensie de bal achterin niet weg, Eboigde kon op doel trappen maar Pinxten hield de bal met de arm uit doel, al of niet een aangeschoten bal. De Nederlandse ref twijfelde echter niet en legde de bal op de stip plus een rode kaart voor Pinxten.  Vanderbiest zette de strafschap om en bracht OHL gevleid op 1-1, meteen ook de ruststand.
Ook nu begon United sterk, Beyens kreeg twee goede kansen maar scoren lukte niet. Hierna verwaterde de partij. Ook na rust was het lang wachten op een eerste kans van de bezoekers. Maar OHL toonde zich wel veel efficiënter dan de Limburgers. Een kwartier voor het einde bediende de ingevallen Ruytinx Van Steenbrugghe die de bal voorbij Sengier binnenknalde, 1-2. In de laatste vijf minuten van de partij ging United opzoek naar de gelijkmaker via een vrije trap van Stassin en kansen voor Caramazza en Brouwers maar scoren lukte niet meer waardoor een zwak OHL toch met de drie punten kon gaan lopen.