Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Lierse ruim voorbij Eupen
Ronny anthonis

Lierse heeft de verliespartij van vorige week tegen Doornik goed verteerd. Kind van de rekening was zaterdag AS Eupen dat met een ruime 4-1 opzij werd gezet.

De bezoekers begonnen snedig aan de partij en grepen de thuisploeg meteen naar de keel. Lierse kwam al na amper één minuut goed weg, Vladan Kujovic kon redding brengen op een schot en tijdig de botsende bal voor de lijn klemmen. De eerste kans aan de overkant was wel goed voor een treffer. Kevin Janssens bracht Jurgen Cavens met een mooie voorzet in stelling. Die liet de kans niet onbenut: 1-0.

Twintig minuten later zat Lierse op rozen nadat Abdel Wahed een counter uit het boekje hoog in doel joeg. Eupen probeerde goed mee te voetballen maar het ontbrak hen aan kansen. Toch werd Kujovic twee keer op de proef gesteld maar de Lierse-doelman gaf geen krimp. Zijn collega aan de overkant pakte ook uit met enkele goeie reddingen maar moest zich voor de rust alsnog een derde keer omdraaien. Verdediger Frederik Frans wist doelman Petr Radek met een rake kopbal op een hoekschop te verschalken.

Met een 3-0 aan de rust werd de tweede helft een maat voor niets. Cezar kon net na rust de score milderen tot 3-1, maar meer dan een eerderredder zat er niet in. De weinige kansen die er nog te noteren vielen, kwamen van de voet van Egyptenaar Wahed die tot twee keer toe een opgelegde kans niet binnen het doelkader kreeg.

Cavens kon uiteindelijk de eindscore vanop de stip vastleggen nadat de ingevallen Winothai werd neergetrokken in de zestien. Beide ploegen kregen in de slotfase nog elks één goede kans maar even goede reddingen van beide doelmannen voorkwamen nog een wijziging aan de score. (KS)