Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Stedelijk Sportstadion
Ketting bezorgt KVSK United ruime zege
Niels Hendriks

Jeroen Ketting zorgde zaterdagavond met een hattrick voor een ruime 3-0 zege van zijn ploeg, KVSK United, tegen RS Waasland. De ploeg van Franky Van der Elst pakt 7 op 9 en sluipt stilaan weg onderaan het klassement.

De thuisploeg begon sterk aan de partij, Henkens was tot twee keer toe dichtbij de openingstreffer. Waasland reageerde met een schot van Onana, gered door Sengier. De partij bleef mooi op en af gaan, Dufour trapte voor United net naast. Een doelpunt van Onana werd voor buitenspel afgekeurd. Even voor rust kreeg Onana opnieuw de mogelijkheid om te scoren maar verzuimde dit. Het doelpunten viel echter aan de overkant, Jeroen Ketting zette een strafschop om na een haakfout op Henkens, 1-0.

Na rust was het opnieuw Onana die ongelukkig bleef in het afwerken. United nam de partij in de loop van de tweede helft terug in handen. Na een knappe aanval via Caramazza en Brouwers kon Ketting de 2-0 tegen de netten trappen. United ging vol vertrouwen nog opzoek naar de 3-0. Defour en Delande kwamen er dichtbij, maar het was opnieuw Ketting die met zijn derde van de avond de 3-0 binnenkopte vanop een corner. Een verdiende zege voor KVSK United met weliswaar overdreven cijfers.