Datum: 08/03/2009 15:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Bergestadion
Tienen pakt eerste zege van 2009
filip broos
| 0 reacties
Tienen pakt eerste zege van 2009

Na een minder begin van de terugronde slaagde Tienen er eindelijk in zijn eerste zege van 2009 te behalen, het versloeg SK Ronse met 2-0

Tienen was na een schitterende heenronde afgezakt naar de middenmoot terwijl SK Ronse zich naar de bovenste regionen van de klassering speelde.

Tienen dat aan de aftrap kwam met een onuitgegeven elftal door de vele blessures en de afwezigheid van topschutter Dufoor begon het beste aan de match. Na geharrewar voor het bezoekende doel werd het schot van Triantafallidis afgeblokt en de daaropvolgende voorzet werd door doelman Cottier uit zijn doelvak geslagen. De thuisploeg bleef komen en toen Haznadar de bal teruglegde tot bij Barbé, schoot deze laatste in één tijd op doel, maar de bezoekende goalie was bij de les. 

Barbé was meteen warm en kreeg enkele minuten later de kans op de 1-0 nadat hij op een lange bal van Belme alleen voor Cottier kwam, maar hij zag zijn schot stranden op het been van Cottier. Ronse kwam eruit op de tegenaanval met Guelsifi, maar die zag zijn schot gepakt worden door Schuermans. Op het halfuur kwam de thuisploeg dan verdiend op voorsprong, Penga kreeg de bal en begon aan een actie in de zestienmeter, hij kapte twee verdedigers uit, alvorens de bal voorbij de bezoekende doelman te schieten, 1-0.
Ronse begon nu beter te combineren onder leiding van een sterke Ferreira-Lino, maar die zag zijn schot gekeerd worden door de thuisgoalie. Ronse bleef komen en een sterke Schuermans hield zijn ploeg recht. Ferreira-Lino stond moederziel alleen voor doel na een voorzet, maar hij zag zijn kopbal over de lat getikt worden door de doelman; even later was er weer een attente Schuermans toen hij de ingevallen Bronckaerts van een eigen doelpunt hield.

De tweede helft was duidelijk van een minder allooi dan de eerste. Tienen zorgde alweer voor het eerste gevaar, een vrije trap van Belme waaide langs de tweede paal net over doel. Ronse prikte tegen en De Broyer kwam schuin voor doel alleen voor de thuisdoelman die zijn ploeg met een beenredding redde van de gelijkmaker. Tienen bleef zoeken naar de bevrijdende 2-0, Penga werd de diepte ingestuurd en mocht alleen op doel af, maar hij twijfelde te lang en zag zijn schot in laatste instantie afgeblikt worden. 

Nelis
probeerde het dan maar vanop afstand, maar zag zijn vallende bal net over doel vallen. De ingevallen Da Silva kwam net een stapje te kort op de diepe bal, want Cottier voorkwam dat hij voor een leeg doel de bal maar voor het inleggen had. Ronse kwam er niet toe kansen te creëren ondanks de sterke Ferreira-Lino. Tien minuten voor affluiten viel dan toch de 2-0, na een vrije trap van Peeters kwam de afvallende bal in de voeten van Da Silva die overhoeks binnenknalde.
Door deze overwinning pakt de suikerploeg haar eerste overwinning van het kalenderjaar, het staat op een gedeelde zevende plaats met maar drie punten achterstand op de nummer drie en laat dat nu juist SK Ronse zijn. Volgende week maakt Tienen de verplaatsing naar het verre Virton en Ronse speelt thuis tegen KVSK United. (NW)