Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Burgemeester Van de Wiele Stadion
Lierse niet in de problemen tegen Deinze
viki meeuwis

Met het goede resultaat van de bekerwedstrijd tegen Racing Genk indachtig, trok Lierse gisteren naar het Burgemeester Vandewielestadion waar het Deinze partij gaf.

In die wedstrijd bevestigde Lierse zijn goede vorm want het kwam nooit echt in de problemen. De Pallieters trokken met een 1-2 overwinning huiswaarts.
Bij Deinze moest René Verheyen verdediger De Falco en middenvelder Laaloudj missen wegens schorsing. Ook aanvaller Bensi zat niet in de selectie wegens een blessure. Dog en Elejiko keerden terug in de basis. Lierse kon rekenen op Timothy Dreesen, die hersteld was na de minimale averij opgelopen na de bekermatch. Stefan Nikolic, El Bailly en Janssens, die een verdienstelijke bekermatch speelden, stonden dit keer niet in de basis.
Lierse begon meteen goed aan de match. In de derde minuut speelde Thsiala de bal naar Samir. Die kon goed afleggen voor Radzinski die de bal beheerst binnenwerkte.  Samir kreeg nadien nog een goede kans maar die bal ging net naast het doel. Lierse beheerste het spel  zonder al te veel moeite te moeten doen. Op het half uur bijna een stuntje van Wahed maar zijn corner eindigde op de dwarslat. In de rebound probeerde Buyens nog met een uithaal maar die keer was keeper Van De Moortele sneller.  Lierse zou even later nog tot 0-2 uitlopen. Lierse wist Deinze de bal afhandig te maken waardoor Buyens de bal tot bij aanvoerder Cavens kreeg. Die aarzelde niet en schoot de bal netjes binnen. Dat leek te ruststand te gaan worden maar dat was zonder aanvaller Kabeya-Mbaya gerekend die de 1-2 in doel schoot.
Na de rust kwam Deinze iets gretiger voor de dag maar Vladan Kujovic wist steeds van antwoord te dienen. Lierse wou nog wel scoren maar slaagde daar niet meer in. Zo schoot Buyens de bal na een goede pass van Samir in de armen van de keeper. Van De Moortele was vastbesloten om de bal uit doel te houden want hij weet twee knappe pogingen van Radzinski af te stoppen.

Met nog een vijf minuten te gaan wist Nikolic te scoren maar die goal werd afgekeurd wegens buitenspel. Lierse won de match met 1-2. Ook STVV won zijn partij uit bij Doornik met 1-2 waardoor de situatie aan de top van het klassement onveranderd blijft.