bevBeveren
lomLommel SK
Datum: 03/02/2010 20:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Freethiel
Beveren bedwingt leider KVSK United
Hannes De Meyer
| 0 reacties
Beveren bedwingt leider KVSK United
Foto: © SC

Een slordig KVSK United is er niet in geslaagd om voor de achtste keer op rij te winnen. In een wedstrijd gekenmerkt door veel balverlies en weinig kansen hield Beveren al bij al gemakkelijk stand.

In de eerste helft viel enorm weinig te beleven. Twee ‘kansjes’ werden er in totaal genoteerd.
De leider in tweede klasse had wel het meeste balbezit, maar het deed daar enorm weinig mee. KVSK United speelde te slordig om de Beverse verdediging uit verband te spelen. Veel foute passes, voorzetten en balverlies aan beide zijde deden de wedstrijd niet goed.

Bij Beveren moest doelman Lemmens na een kwartier redding brengen op een schot van Ketting, maar daar bleef het dan ook bij. De thuisploeg ving United al bij al gemakkelijk op. Het hield veel mensen achter de bal en probeerde er af en toe snel uit te komen. Vlak voor rust konden de Waaslanders voor de eerste keer hun neus aan het venster steken. Jacobs met een goed schot van net buiten de zestien. Doelman Sengier bracht met enige moeite redding.

Na de rust aanvankelijk hetzelfde spelbeeld. Beveren dat afwachtte en KVSK United dat niet in staat was om aan noemenswaardige kansen te geraken. Rond het uur kon Jacobs Sengier nog even opschrikken met een mooi schot.

Met nog twintig minuten te gaan, probeerde United de wedstrijd in handen te nemen. Er kwam meer ruimte op het middenveld. Een schot van de ingevallen Oyen werd vrij gemakkelijk door Lemmens gekeerd en een trap van Brouwers zoefde nipt over.  

Al gauw verwaterde het spel echter weer. Beveren was zeker niet de mindere van de leider en kwam tien minuten voor het einde nog aan de beste kans. Een mooie combinatie tussen Cousin en Martens bracht die laatste schuin voor doel. Zijn schot belandde echter recht op doelman Sengier. Dit was meteen ook het laatste wapenfeit van de wedstrijd en zo eindigde deze wedstrijd op een scoreloos gelijkspel.

Beveren schiet met dit punt niet veel op, maar het kan met vertrouwen de toekomst in. Het pakte nu al de vierde wedstrijd op rij punten. KVSK United ziet zijn zegereeks doorbroken. Het blijft wel door het gelijkspel van Lierse en de nederlaag van Eupen aan de leiding in de tweede klasse.



Herbeleef Beveren - Lommel SK