lieLierse SK
kvoKV Oostende
Datum: 03/02/2010 20:30
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Lierse laat thuiszege liggen
Wouter Laeremans
| 0 reacties
Lierse laat thuiszege liggen
Foto: © SC

Lierse is er weer niet in geslaagd om een topper te winnen. KV Oostende hield de Pallieers op 0-0 en kaapten een punt weg. De thuisploeg kreeg kans na kans, maar Cavens stond vanavond minder scherp dan normaal.

Na een lange studieronde kon Lierse  enkele kansen bijeenvoetballen. Garry De Graef zette niet goed voor van op rechts en ook de herneming was niet accuraat. Diezelfde De Graef werd nadien nog eens twee keer goed weggestuurd, maar de vlag ging telkens de hoogte in. Zo werden een Liers doelpunt en een kopkans van Cavens afgekeurd.

 

Nadien herstelde Oostende het evenwicht, vooral op het middenveld werd er veel gebikkeld. Lierse was slordig in de opbouw en de bezoekers konden enkele keren dreigen. Bijna was het raak toen Brian Vandenberghe op de counter rechtsback Tshiala afhield. Kujovic was gelukkig voor de thuisploeg bij de pinken.

 

Cavens morst kansen

 

De Pallieters hadden het het moeilijk om vlotte combinaties op de mat te leggen. Toch was de thuisploeg nog het dichtst bij een goal. Cavens en Thiebaut kregen de bal niet tegen de netten. Oostende kon dankzij een goede Delwarte met een gelijkspel de rust in.

 

Herman Helleputte greep tijdens de rust in en hield Tshiala en Wils in de kleedkamer. Samir en De Graef schoven een rij naar achteren, Mo Wahed en Nedzipi moesten voor meer voetballend vermogen zorgen. Dat lukte in het begin nog wel en Lierse dwong meteen goede mogelijkheden af.

 

Thiebaut kon niet scoren en ook Cavens morste met de kansen. De thuisploeg had zeker na het uur op voorsprong moeten staan. De Witte kopte een vrije trap net naast, Matthys kon Thiebaut net niet bedienen en Cavens legde een open doelkans net naast.

 

‘Herman buiten’

 

Het zou de avond van de Lierse-kapitein niet worden. Seth De Witte won het duel op het middenveld en stuurde de spits in het straatje. Oog in oog met Delwarte plaatste Cavens de bal ongelukkig naast.

 

Oostende was bijna met de zege gaan lopen, toen Camacho Laleman vergat in het centrum. De spits had de bal maar voor het binnenleggen, maar Kujovic ging goed plat en hield zijn team overeind. Kansen afdwingen lukte Lierse niet meer. Nog geen enkele topper konden de Pallieters dit seizoen winnen.

 

De derde puntendeling op rij smaakt iets minder zuur door het puntenverlies van Eupen en United, maar Lierse had hier altijd moeten winnen. De supporters konden er niet mee leven en ‘Herman buiten’ galmde betekenisvol door het stadion.

Herbeleef Lierse SK - KV Oostende