Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Stade Luc Varenne
Leider Oostende gaat ook winnen bij Doornik
De Nijs Michael

KV Oostende staat ook na de tweede speelag in de tweede klasse helemaal bovenaan de rangschikking. De kustploeg won op de openingsspeeldag van Brussels en ging gisteren met 1-2 winnen bij Doornik.

De eerste noemenswaardige poging kwam van Doornik, maar doelman Delwarte haalde het schot van Dorizon uit de hoek. Na een kwartier was er een eerste mogelijkheid voor de bezoekers, Martin haalde de poging van Laleman uit de korte hoek. Meteen daarna schoot Mokulu voorlangs.

Na twintig minuten was er opnieuw gevaar aan de overzijde, Cardon schoot echter naast. Vijf minuten later gingen de sirenes opnieuw af aan de overzijde. Mokulu knalde op doel, maar zag zijn poging tegen de paal belanden. Bij de rust stond het nog steeds 0-0.

Na de rust waren de eerste kansjes voor de thuisploeg, maar de eerste goede mogelijkheid in de tweede periode kwam op naam van de bezoekers. Laleman kwam echter centimeters te kort om een voorzet van Mokulu in doel te koppen. Twee minuten later was het toch raak. Pecqueux (foto) trapte een vrije trap vanop zo'n dertig (!) meter via de onderkant van de lat in doel.

De partij bleef leuk op en neer gaan, maar op een kwartier van het einde moest Liard met een tweede gele kaart naar de kant. Tien minuten voor tijd stond de Oostendse aanhang in lichterlaaie. De kustploeg trapte de bal buiten wegens de blessure van een Doornikspeler. De thuisploeg gaf de bal niet terug en scoorde zowaar de gelijkmaker via Cardon.

Toch kon Oostende de drie punten alnog meenemen richting kust. Vanderbiest zette Mokulu drie minuten voor tijd op weg naar de winning-goal. De aanvaller twijfelde niet en schoof de bal onder de plaatselijke doelman tegen de netten: 1-2, meteen de eindstand.