Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Lierse en Bergen delen de punten
viki meeuwis

Lierse kreeg gisteren Bergen op bezoek op het Lisp. In de selectie van Bergen zat ook ex-Lierse speler Mustapha Jarju.

Bij Lierse stonden Seth De Witte en Dreesen in de basis. Lierse begon goed aan de partij maar de eerste kans was voor Bergen, een vrije trap werd door Matumona over het doel geschoten. De Pallieters kwamen een eerste keer voor doel met tien minuten gespeeld. Radzinski stuurde de bal naar Cavens die de bal echter niet in doel kreeg, ook Matthys slaagde er niet in. In de achttiende minuut lukte het wel. Cavens met een pass naar Nedzipi die kon uithalen maar Tristan Peersman kon de bal in corner werken. Die hoekschop werd door Tim Matthys genomen. Het was De Witte die de bal na enig heen en weer getrap in doel kon werken. De Pallieters met 1-0 op voorsprong. Het leek erop dat die voorsprong niet al te lang zou duren. Sanogo kreeg een heel goede kans toen hij alleen voor doel kwam maar gelukkig voor de thuisploeg schoot hij de bal hoog over doel. De kansen bleven komen, zo kon Cavens Radzinski bedienen maar die slaagde er niet in om de bal richting doel te krijgen. Een vrije trap werd door Matthys op doel geschoten maar Peersman wist weer de bal in corner te werken. Even later kon Radzinski de bal naar zijn maatje Cavens koppen. Cavens met een goed schot richting doel maar de verdediging van Bergen was alert. De volgende kans was voor Bergen, Grondin kreeg de bal te pakken en kon alleen voor doel uithalen. Het was te danken aan een goed spelende Kujovic dat de gelijkmaker niet viel. Bergen speelde naar het einde van de eerste helft een stuk beter en kon voortduren dreigen toch ging Lierse met een 1-0 voorsprong de rust in.

Na de pauze begon leek Lierse nog onder de indruk te zijn van het slotoffensief van Bergen in de eerste helft. Dreesen liet een diepe bal gaan wat Bergen een uitstekende kans opleverde maar Meyers was er op tijd bij. Bergen bleef voortdurend op zoek naar de gelijkmaker maar het was Cavens die even later alleen voor doel kwam maar op keeper Peersman trapte. Jarju kon via een vrije trap bijna scoren tegen zijn ex-ploeg maar de bal ging net naast. Nadat eerder El Gabas al was ingevallen voor Matthys werd even later ook een van de betere spelers tot dan toe, Nedzipi van het veld gehaald en vervangen door Kevin Janssens. Een actie van coach Helleputte die de supporters maar matig wisten te appreciëren. Een goed schot van El Gabas werd verhinderd. Wat al lang in de lucht hing, kwam er dan toch. In de 78e minuut zag Matumona de kans en schoot de bal hard in doel. Lierse zocht naar een tweede doelpunt maar verder dan een goede poging van El Gabas die Peersman net niet kon verschalken kwamen de Pallieters niet.

Lierse moest dus tevreden zijn met een puntje en zakt nu terug naar de vijfde plaats in de rangschikking met negen punten. Bergen staat op de elfde plaats met vijf punten.