Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Het Kuipje
Westerlo wint zonder overschot tegen Brussels
Robby Morren

Westerlo blijft in running voor de eerste periodetitel. De Kemphanen wonnen zaterdagavond met 2-1 tegen Brussels. We kregen bijna 90 minuten éénrichtingsvoetbal maar het thuispubliek moest wachten tot enkele minuten voor affluiten op de verlossende treffer.

Robby Morren in Westerlo

De wedstrijd kon niet slechter beginnen voor de thuisploeg want al na 6 minuten stond het 0-1. Deelkens loste een vrije trap van Essikal, Nahimana was goed gevolgd en kon het leer eenvoudig tegen de netten duwen.

Eénrichtingsvoetbal
Brussels ging zich nog meer concentreren op een goede organisatie en hield veel volk achter de bal. Westerlo ging nadrukkelijk op zoek ging naar de gelijkmaker maar het was moeilijk een gaatje te vinden in de dubbele afweergordel die de bezoekers optrokken. Toch bleven de mogelijkheden niet uit. Een uitgelezen kans op de gelijkmaker kwam er na 20 minuten maar Van Belle zag zijn kopbal op de paal stranden en tien minuten later had Coqu een goede redding in huis op een schot van Lulu Ben.

Wissel loont onmiddellijk
Coach Frank Dauwen herschikte nog voor de pauze zijn pionnen. De Greef moest naar de kant, Wilmet kwam in zijn plaats en Westerlo ging met 3 verdedigers voetballen. Het resulteerde onmiddellijk want amper een minuut na de wissel scoorde Cools met een knap afstandsschot de gelijkmaker. (1-1)

De tweede helft kende eenzelfde spelbeeld als de eerste met de thuisploeg die voortdurend op de helft van de tegenstrever speelde. Het spel was bij momenten slordig en de doelpogingen waren schaars. Jens Cools trof bijna een tweede keer raak toen hij een afvallende bal in één tijd op de slof nam en Brussels-doelman Coqu redde een schot van Lulu Ben.

Schuermans
De bezoekers uit de hoofdstad konden enkele keren tegenprikken en Gounongbe zag zijn poging nog net afgeblokt. Het zag ernaar uit dat Brussels zou standhouden tot Schuermans enkele minuten voor affluiten de verlossende goal tegen de netten kopte. In de slotseconden hield Deelkens zijn ploeg nog overeind met een prima reflex op een kopbalpoging.

Westerlo zet zijn zegereeks zo verder en behoudt de kans om de eerste periodetitel te winnen. Brussels blijft laatste.