aalEendracht Aalst
desDessel Sport
Datum: 14/10/2012 15:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Pierre Cornelisstadion
Aalst en Dessel spelen scoreloos gelijk
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Aalst en Dessel spelen scoreloos gelijk
Foto: © SC

Een slaapverwekkende match kreeg een interessant slot. Geen van beide ploegen kon echter een doelpunt scoren uit de vele kansen die er toen vielen. Het bleef 0-0 en de waterkans op de eerste periodetitel voor Aalst is weg.

Op deze verkiezingszondag hing er een gezellige sfeer in het Pierre Cornelisstadion. Eendracht Aalst nam het met zijn type-elftal op tegen Dessel. Bij Dessel waren Michael Modubi en Joris Van Hout geblesseerd, de twee bekendste namen naast Prince Asubonteng (ex-Beerschot).

De eerste tien minuten werden gekenmerkt door balbezit voor de thuisploeg. Het waren echter de bezoekers die de beste kansen kregen na een kopbal van Van Simpsen (gered door Van Den Noortgaete) en een schot op de paal van Gielis.

Eendracht Aalst nam daarna de wedstrijd in handen. Bogaerts kon bijna scoren op een hoekschop. Een verdediger van Dessel kon zijn kopbal op de lijn keren. Dessel kon na het half uur nog eens tegenprikken via Vosters. Van Den Noortgaete dook echter goed in de voeten van de sterk spelende linksback.

Even was er opwinding nadat Di Grégorio een duw kreeg in de zestien. De scheids zag er geen strafschop in. De ruststand bleef zo 0-0.

Bij de rust geen wijzigingen, dezelfde 22 spelers kwamen aan de aftrap. Dessel kwam het gretigst uit de kleedkamer en tekende meteen voor de eerste kans. Hans Hannes kon meteen op de doelman van Aalst afgaan. Van Den Noortgaete redde uitstekend. Meteen daarna kon Gielis ook doorbreken, opnieuw kwam de doelman van Aalst goed uit.

Net zoals in de eerste helft had Dessel aan het begin van de tweede helft de beste kansen. Aalst kon het evenwicht herstellen op het kwartier. De match verwaterde en er vielen enkele gele kaarten voor beide partijen.

In de laatste tien minuten kwamen er nog drie grote mogelijkheden voor Aalst. Burhan pakte de kopbal van Bogaerts. Toen even later Di Grégorio De Cuyper mooi vrijspeelde in de zestien kon de keeper van Dessel opnieuw redding brengen. Even later opnieuw een hoofdrol voor Burhan. Hij zweefde een gevaarlijke vrije trap van Petrovic enig mooi uit doel.

Trainer Bart Van Renterghem van Aalst mocht twee minuten voor tijd de tribune nog opzoeken na protest. In de laatste minuten kregen beide ploegen nog kansen op de overwinning. De Munter kwam alleen voor Burhan maar besloot zwak in de handen van de keeper. Aan de overkant kopte Gielis in de handen van Van Den Noortgaete.

Het bleef 0-0 in het Pierre Cornelisstadion, beide ploegen hadden goede kansen maar er werd slecht afgewerkt. Beide ploegen schieten hier niks mee op. Voor Aalst is de periodetitel weg en Dessel schuift niet door naar de middenmoot. Het meeste applaus was te horen wanneer aangekondigd werd dat Aalstar won van Antwerp in het basket.

Opstellingen

Eendracht Aalst Eendracht Aalst

  Speler G Beoordeel
Van Den Noortgaete Kevin 90' -
Smet Mike 90' -
Filipovic Predrag 90' -
Bogaerts Jonas 90' -
Petrovic Marko 90' -
Di Grégorio Alexandre 90' -
Pietermaat Tom   69' -
Van Damme Ken 90' -
Weydisch Thomas 64' -
Glouftsis Stavros 79' -
Martin Niels 90' -
  Bank G Beoordeel
Verhoeven Gert-Jan -  
Gunst Maxime -  
De Cuyper Tjendo 26' -
De Munter Sam 21' -
Van Eyck Sander 11' -
Hugelier Lauden -  
Kestens Kristof -  

Dessel Sport Dessel Sport

  Speler G Beoordeel
Burhan Tanju 90' -
Willems Gregory   90' -
Petersen Andrew 90' -
Remen Kurt   90' -
Vosters Wouter 90' -
Zico Gielis 90' -
Van Lieshout Maarten   90' -
Asubonteng Prince 90' -
Hannes Hans 90' -
Peltjo Dino 90' -
Vansimpsen Ratko 87' -
  Bank G Beoordeel
Bruno Luca -  
Nijs Jonas -  
Kolev Alexander -  
Cavus Guven -  
Bieniek Timmy 3'  
Kayademir Mustafa -  
Janssen Tom -  
Herbeleef Eendracht Aalst - Dessel Sport

Vooraf