Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Het Kuipje
Westerlo opnieuw leider na moeizame zege in topper
Robby Morren

Westerlo is opnieuw alleen leider in de Belgacom League. De Kemphanen wonnen een al bij al teleurstellende topper tegen Moeskroen Peruwelz met het kleinste verschil. Een vroeg doelpunt van Molenberghs volstond voor de volle buit.

Robby Morren in Westerlo

De wedstrijd kon moeilijk beter beginnen voor de thuisploeg. De eerste echt aanval leidde onmiddellijk tot een doelpunt. Molenberghs kreeg in de zestien een afvallende bal voor de voeten en twijfelde niet. De bal week nog af en daardoor was Oukidja kansloos: 1-0 na drie minuten. Kort daarna had diezelfde Molenberghs de 2-0 aan de voet. Macdonald leverde een prima lage voorzet af, Molenberghs gleed het leer van dichtbij op doelman Oukidja.

Van Langendonck houdt Westerlo overeind

Moeskroen kon er aanvankelijk bijzonder weinig tegenoverstellen. Het eerste echte gevaar van de roodhemden kwam er pas na twintig minuten. Khiter zag zijn kans schoon en dwong Van Langendonck met een puik afstandsschot tot een goed redding. Kort na het halfuur hield de doelman zijn team opnieuw overeind toen Turcan voor hem opdook.

De bezoekende coach Dos Santos greep in tijdens de pauze. Khiter moest in de kleedkamer blijven, Alliotte kwam in zijn plaats. De Henegouwers gingen op zoek naar de gelijkmaker en probeerden Westerlo op de eigen helft vast te zetten. Het werd allemaal wat rommeliger en na een kwartier hadden de bordjes in evenwicht kunnen staan, maar Turcan zag zijn kopbal net naast gaan. De hoekschoppen stapelden zich op en Westerlo kreeg het bijzonder moeilijk.

Moeskroen onmondig voor doel

De Kempenaars kwamen niet meer aan voetballen toe en konden nog slechts één keer tegenprikken toen Trossard alleen opdook voor Oukadji maar de goalie stond pal.

Met deze overwinning klimt Westerlo opnieuw alleen op kop in de Balgacom League. Bovendien deelt het toch wel een tik uit aan Moeskroen Peruwelz en slaat een kloof van vijf punten met de Henegouwers.