Speeldag: Speeldag 7
Stadion: De Leunen
Moeskroen Peruwelz bibberend naar 19 op 21
Robby Morren

Moeskroen Peruwelz blijft het uitstekend doen. De Henegouwers toonden zich in het Leunenstadion sterker den Geel. Vandendriessche scoorde het enige doelpunt uit de partij en bezorgt zijn team zo een bijna perfecte 19 op 21.

Robby Morren in Geel

De wedstrijd kende een zeer flauwe start. De competitieleider hield veel volk achter de bal en het was de thuisploeg die het initiatief nam in de aanvangsfase. Doelgevaar leverde het echter niet op. Hoefnagels probeerde Frederix met een doorsteekpass alleen voor de bezoekende goalie te brengen maar Frederix kon net niet bij de bal.

Naarmate de tijd vorderde nam Moeskroen de wedstrijd in handen en volgden de mogelijkheden. Santermans kon de bal nog net uit de voeten halen van Provoost en halfweg de eerste helft moest de Geelse doelman Blondeel een eerste keer plat op een schot van Vandendriessche. Moeskroen voerde de druk op en een bedrijvige Mohamed kwam er enkele keren dichtbij. Blondeel moest het leer tot twee keer toe uit de voeten van de Moeskroen-aanvaller halen.

Geel claimt strafschop

Toch was de grootste kans voor de pauze nog voor Geel. Kolev werd op slag van rust neergehaald op de rand van de grote rechthoek. De thuisploeg claimde een strafschop maar de Nederlandse ref legde de bal buiten de zestienmeter. Hoefnagels mikte de vrije trap maar nipt naast de kooi van Oukidja.

Prima aanval

Geel probeerde onmiddellijk na de koffie druk naar voor te zetten en daardoor kwam er meer ruimte waar de Henegouwers al snel van profiteerden. Eerst ging een voorzet van van Vandendriessche iedereen voorbij maar minuten later opende diezelfde Vandendriessche wel de score na een snelle aanval over de linkerflank. (0-1)

De Geelse verdedigers knoeiden en Mohamed had een uitgelezen kans om de score al snel te verdubbelen maar hij zag zijn poging van de lijn gekeerd. De wedstrijd kabbelde verder en het was lange tijd wachten op een doelrijpe kans. Een kwartier voor tijd had de ingevallen Van Mierlo de gelijkmaker tegen netten kunnen trappen maar zijn lob ging een half metertje over.

Geel drong in de slotfase nog aan en het werd enkele keren bijzonder warm voor de kooi van doelman Oukidja die een vrije trap uit de winkelhaak zweefde. De gelijkmaker hing in de lucht maar de Geelse aanvallers waren te onmondig om de bezoekers alsnog punten af te snoepen.

Moeskroen Peruwelz nestelt zich dankzij deze overwinning weer wat steviger op de leidersplaats in tweede klasse. Met een fraaie 19 op 21 kan men in Hengouwen spreken van een geslaagde competitiestart.