Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)

Volg de match tussen Lierse SK en Roeselare live, samen met vele andere supporters.

Bij Lierse komen Laurent, Bourdin en Allach in de ploeg in vergelijking met het elftal dat tegen OHL begon.
1
De bal rolt op het Lisp!
Roeselare heeft de match op gang getrapt. Lierse moet winnen om nog een kans te maken om volgend seizoen nog in 1A te spelen.
3
Eerste kans(je) in deze wedstrijd. Laurent zwiert de bal scherp voor doel, maar Joachim is te verrast om te besluiten.
5
De bezoekers mogen de eerste corner van de match trappen.
6
Buyens staat op de juiste plek om op te ruimen. Het vluchtschot van Grisez gaat hoog over.
9
Voorlopig windstil op het Lisp
Dufour lijkt Buysens een stevige duw in de rug te geven in de zestien, maar Vergroote ziet er geen graten in. Opnieuw een hoekschop voor de bezoekers, maar Rakovsky is heer en meester in de lucht.
11
Lierse probeert het opnieuw vanop de linkerflank, maar de voorzet van Yagan waait over alles en iedereen.
14
Wachten op een eerste kans
Bourdin rukt goed mee op, maar hij kan geen hoekschop uitlokken. Biewauw kan de bal opnieuw in het spel trappen.
17
Het spel ligt al even stil na een blessurebehandeling voor rechtsachter Wils. Vergoote houdt voorlopig de kaarten op zak.
20
Bourdin toont wel goede intenties en gaat opnieuw diep, maar aan zijn voorzet is nog werk.
23
Saaie match, nog steeds 0-0
Rakovsky en Biewauw, de doelmannen van beide teams, moeten zien dat ze geen verkoudheid oplopen. Voorlopig blijven ze werkloos in de eerste helft, die toch wel teleurstelt.
24

Goal
Doelpunt van Saviour Amunde Godwin (Onbekend Onbekend)
En daar is dan toch de openingstreffer. Godwin steekt de aanval zelf in elkaar en kan de bal enig simpel in doel duwen, nadat Rakovsky de bal eerst nog gered had.
27
Een mentale tik voor Lierse, dat bij deze score helemaal uitgeteld is voor het tweee finaleticket.
28
Laurent brengt de bal voor doel, maar Biebauw komt prima tussen.
32
Lierse moet het spelniveau optrekken. Anders kan het wel eens op weg zijn naar een pijnlijke 0 op 9.
36
Lierse toch eens gevaarlijk!
Joachim verstuurt een prima crossbal naar de andere kant. De bal komt voor doel, maar er wordt te lang getwijfeld om af te drukken. Gemiste kans voor de thuisploeg.
37
Voorzet van Ntambwe, maar opnieuw een gemakkelijke plukbal voor Biebauw.
39
Lierse komt nu toch beter in de match, maar het blijft wachten op een uitgespeelde kans.
41
Buysens blijft even liggen en heeft verzorging nodig. Kan hij verder?
41
Het ziet er niet goed uit voor de centrale verdediger. Hij gaat meteen op de bank zitten, maar van hieruit is het moeilijk te zeggen of hij verzorgd wordt of niet meer verder kan.
44
Ondertussen staat El Gabas klaar om in te vallen. Warm zal hij nog niet zijn, want hij heeft nauwelijks twee minuten opgewarmd.
45
Ook op sportief vlak is er nog eens iets te vermelden. Godwin wordt diep gestuurd, maar Rakovsky staat attent te keepen.
45
Vervangen Ludovic Buysens
Ingevallen Mohamed El Gabas

45+2
Rusten bij 0-1
Laurent heeft nog een prima mogelijkheid, maar kan zijn schot niet kadreren.

Scheidsrechter
Rust
Lierse SK - Roeselare: 0-1

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
Bal rolt opnieuw, 0-1
De tweede helft is op gang gefloten door Vergoote. Beterschap bij Lierse in de volgende 45 minuten?
48
Het balbezit is voor Lierse, maar een compact Roeselare houdt voorlopig alles goed dicht.
51
Bijna de 1-1!
Yagan brengt de bal goed voor doel. De kopbal van de vrijstaande Joachim gaat ruim naast. Hier had hij meer mee moeten doen.
55
Yagan draait goed weg van zijn man, maar de bal rolt iets te ver van zijn voet.
56
Er zit echt te veel afval in het spel van Lierse. De thuisfans morren, met reden.
58
Frans verkijkt zich op een lange bal van de bezoekers. Cerigioni trapt in de draai, hij krijgt een hoekschop mee.
60
El Gabas haalt de achterlijn, maar niemand staat op de goede plek bij zijn voorzet.
62
Druk van de thuisploeg!
Dan toch wat druk van Lierse. Het krijgt een hoekschop.
62

Goal
Doelpunt van Pierre Bourdin (Onbekend Onbekend)
Daar is de gelijkmaker. De hoekschop blijft hangen na een redding van Biebauw en linksachter Bourdin scoort van dichtbij.
65
Vervangen Saviour Amunde Godwin
Ingevallen Emile Samijn

65
Eerste wissel bij de bezoekers. Samyn komt in de plaats van doelpuntenmaker Godwin.
67
Buyens probeert het van heel erg ver, maar zijn gekraakte schot wordt simpel gepakt door Biebauw.
69
Dufour probeert het - wel aan de overzijde - ook van erg ver. Werk voor de ballenjongens van dienst
70
Vervangen Mégan Laurent
Ingevallen Nico Binst

73
Bij Roeselare proberen ze een penalty te versieren, maar Vergoote ziet er geen graten in. Wat ook gezegd mag worden: de scheidsrechter is aan een uitstekende wedstrijd bezig.
75
Kansje voor de bezoekers. Brouwers snijdt naar binnen, maar zijn poging is te zwak om Rakovsky te verontrusten.
77
Weinig kansen, nog steeds 1-1
El Gabas zet zich door op rechts. Zijn voorzet-schot belandt in het zijnet.
80

Penalty
Penalty voor Roeselare
Vergoote wijst naar de stip na een fout op Lecomte. Cerigioni zet zich achter de bal.
82
Cerigioni mist de penalty!
Cerigioni besluit te zwak en Rakovsky kan de bal stoppen!