Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Weg naar tweede periodetitel ligt helemaal open voor Cercle na 0 op 9 van Lierse
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Lier

Lierse verliest tegen Roeselare en mag tweede periodetitel helemaal vergeten

Lierse mag de droom om volgend seizoen in 1A te spelen nu wel helemaal opbergen. Lierse had in het slot nog kansen op de winnende treffer, maar het was Roeselare dat in de extra tijd de beslissende 1-2 maakte.

Lierse wist wat er te doen stond als het tot op de slotdag wilde meedoen voor het tweede periodeticket. Een thuiszege tegen Roeselare was een must om Cercle - dat zaterdag naar Union moet - onder druk te zetten. Ook de bezoekers wilden nog eens graag winnen na een 3 op 15.

Eerste kans is meteen bingo

Maar het was lang wachten op gevaar in een oersaaie eerste helft. Halverwege de eerste helft leverde de eerste noemenswaardige kans meteen een goal op. Godwin stak de aanval zelf in elkaar en stond na de redding van Rakovsky op de juiste plek om de 0-1 in doel te duwen.

Lierse kon daar werkelijk niks tegenoverstellen en bezoekende doelman Biebauw zag in het eerste halfuur nauwelijks een bal. Hij moest enkel tussenkomen op enkele voorzetten. Op de koop toe zagen de Pallieters centrale verdediger Buysens uitvallen met een blessure.

Lierse mathematisch uitgeteld

Op slag van rust kreeg Lierse dan toch eens een kans Laurent plukte de bal heerlijk uit de lucht, zijn schot ging niet zo ver naast het doel van Biebauw. De ruststand was 0-1 na een eerste helft die zeker geen vermelding zou krijgen in de geschiedenisboeken.

Lierse moest komen in de tweede helft en eiste het balbezit op. Joachim kreeg de eerste kans na de pauze, maar zijn kopbal had in het kader moeten zijn. De tweede kans van de thuisploeg, even voorbij het uur, was wel raak. Een hoekschop bleef hangen en linksachter Bourdin kon de 1-1 simpel in doel duwen.

Na de gelijkmaker kwam er meer vuur in de match, al was het eigenlijk slechts een vuurtje. Beide sluitstukken kregen opnieuw weinig werk te verrichten. Een kwartier voor tijd moest Rakovsky dan toch eens een bal pakken, al was het schot van Brouwers te zwak.

Penalty Roeselare

De bezoekers kregen tien minuten voor tijd vanop de stip een ultieme kans op de zege, maar Rakovsky stopte de zwakke penalty van Cerigioni. Het zorgde voor een mentale boost bij de thuisploeg, die nog vol voor de zege ging. Die zege kwam er nog bijna na enkele hete standjes voor het doel van Biebauw.

Maar na een snelle tegenaanval scoorde Wieser nog de 1-2 voor de bezoekers, waardoor Lierse de droom voor 1A zo goed als zeker mag opbergen. De frustratie was groot, want na de match waren er nog heel wat opstootjes. Enkel OHL kan - mits een mirakel - Cercle nog van de tweede periodetitel houden.