Datum: 11/05/2014 15:00
Competitie: 2e - promotie
Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Le Canonnier
STVV dompelt Den Dreef in rouw, Eupen op kop in eindronde
STVV dompelt Den Dreef in rouw, Eupen op kop in eindronde
Foto: © SC

De eindronde in tweede klasse ligt weer helemaal open. STVV kwam de punten stelen aan Den Dreef na een zwakke wedstrijd, Eupen ging winnen in de Waalse derby bij Moeskroen.

Aernout Van Lindt en Koen Donvil in Leuven

OH Leuven had een hele nuttige zege gepakt op het veld van Eupen afgelopen donderdag en stond voor speeldag 3 samen met de Henegouwers van Moeskroen op kop in de eindronde. Maar wil je die eindronde winnen, dan moet je ook thuis punten pakken. Dat moest dan gebeuren tegen het nog puntenloze STVV.

Bij de Limburgers speelde Giel Deferm opnieuw niet mee, voorin kreeg Ibrahim Somé zijn kans. Hij bewees de hele wedstrijd dat zijn beste vorm toch al even achter zich ligt. Toen hij alleen op Bailly afmocht, kon die al bij al makkelijk pakken, omdat Somé slecht cadreerde.

Veel geblaat, weinig wol

De hele wedstrijd stond bol van het gemekker op de scheidsrechter. Beide teams wilden een strafschop, maar kregen er geen, al was er altijd wel ergens iets voor te zeggen. Zeker OHL had een strafschop verdiend. Maar de match ontaardde toch vooral in slordig spel, zonder al te veel kansen voor de rust. Een typische eindrondematch zullen we het maar noemen.

In de tweede helft waren het de bezoekers die de beste kansen ontwikkelden: Aoulad raakte tot twee keer de paal: een keer de binnenkant, een keer de buitenkant. In de slotfase peerde hij nog een dot van een kans over de kooi.

Schils dompelt Den Dreef in rouw

Beide teams moesten de wedstrijd met tien besluiten. Dalla Valle pakte rood in de toegevoegde tijd voor de bezoekers, Karuru was er een halfuurtje eerder al afgestuurd. Tekenend voor de partij, die het niet echt van het voetbal moest hebben.

Tussendoor had Mathias Schils Den Dreef wel helemaal stil gekregen. Somé verloor de bal, maar OHL kreeg de bal niet echt weg en vanop 25 meter krulde Schils het leer voorbij Bailly. Wat volgde was een slotoffensief van de thuisploeg. Met veel dreiging, maar zonder echt uitgespeelde kansen. Invallers Lumanza en Swerts verknalden op unieke wijze nog de kans op de 0-2, maar de eerste drie punten van STVV zijn wel binnen. Zo kan iedereen nog winnen in deze eindronde.

Moeskroen - Eupen 0-1

Ook in die andere wedstrijd in de eindronde moesten beide ploegen met een man minder de wedstrijd eindigen. Mngadi van Eupen en Delacourt van Moeskroen mochten eerder douchen dan hun kompanen.

Nog meer parallellen te trekken overigens tussen beide wedstrijden, want ook in Henegouwen vielen dus dubbel zoveel uitsluitingen dan doelpunten. De enige die een doelpunt op het scorebord wist te zetten was Taulamesse, na goed voorbereidend werk van Porcar.

In de stand staat Eupen nu terug op kop in de eindronde met zes punten, Moeskroen en OHL hebben er vier en STVV sluit de rij met drie. Alles is dus nog speelbaar in deze eindronde.

Opstellingen

Moeskroen Moeskroen

  Speler G Beoordeel
Oukidja Alexandre 90' -
Pichot Stéphane 90' -
Peyre Thibault 90' -
Provoost Vincent 80' -
Delacourt Benjamin   40' -
Vandendriessche Kévin 90' -
Brouckaert Yohan 90' -
Diaby Abdoulay 90' -
Pennacchio Sébastien   90' -
Mohamed Dimitri 90' -
Perez Nicolas 90' -
  Bank G Beoordeel
Badri Anice 10' -
Houzé Jérémy -  
Alliotte Sébastien -  
De Vlamynck Patrick -  
Dog Samuel -  
Huyghebaert Jeremy -  
Boli Kévin -  

Eupen Eupen

  Speler G Beoordeel
Van Crombrugge Hendrik 90' -
Mata Clinton 90' -
Ndiaye Samba   60' -
Diagné Niang Diawandou 90' -
Ochoa López Juan Cruz 90' -
Radebe Ntuthuko   56' -
Mngadi Phakamani   74' -
Jamabo Odeni Georges 90' -
Expósito Presseguer Manel 90' -
Porcar Texidó Lucas A   90' -
Taulemesse Thierry Alain Florian 80' -
  Bank G Beoordeel
Schouterden Nils   34' -
Lallemand Michael 30' -
Rodríguez García Sergio 10' -
D'Ostillio Jonathan -  
Deumeland Jonas -  
Mauclet William -  
Wala Zock Etienne -  
Herbeleef Moeskroen - Eupen

2e - promotie

 Speeldag 3