Eupen pakt koppositie in eindronde

Mattias Verhaeghe

Eupen heeft in de derde wedstrijd van de eindronde Moeskroen geklopt met 0-1. Omdat OH Leuven verloor tegen Sint- Truiden, komt Eupen alleen op kop, met twee punten voorsprong op de Leuvenaars.

Eupen verloor de vorige wedstrijd nog tegen Leuven. Door de zege tegen Sint-Truiden, had Moeskroen daarentegen vertrouwen te over. Moeskroen kon dan ook een fantastische zaak doen bij winst.

De eerste helft bracht niet veel op. Het was vooral Moeskroen die de touwtjes in handen nam. Diaby kreeg twee goede kansen, maar een doelpunt viel er niet. Tot overmaat van ramp kreeg Delacourt van Moeskroen op slag van rust een rode kaart onder zijn neus geschoven, waardoor ze plots nog met tien stonden. Het stond 0-0 na de eerste helft.

Eupen naar de kop

Ondanks het feit dat Moeskroen met een man minder aan de tweede helft moest beginnen, gaf de club niet op en kreeg het nog een mooie kans via Vandendriessche. Maar na enkele goede wissels begon Eupen te groeien. Toch kwam Moeskroen nooit echt in moeilijkheden. Tot ook Eupen een rode kaart moest slikken. Mngadi werd uitgesloten en zo stonden beide ploegen weer met een gelijke ploeg op het veld. Niet veel later was het dan toch de uitploeg die scoorde. Taulemesse maakte het enige doelpunt van de wedstrijd na slecht uitverdedigen van de thuisploeg, en bracht zo Eupen alleen op kop in de eindronde.