Scheidsrechter Virant fluit de wedstrijd op gang.
7
Eupen treft het doelkader
Lierse komt al meteen goed weg. Een voorzet van Luis Garcia wordt door Curto tegen de lat gekopt. Taulemesse trapt de herkansing over.
11
Het is een aangenaam wedstrijdbegin. Eupen laat zien dat het zich niet zomaar voor de eindronde geplaatst heeft.
15
Lierse dreigt een eerste keer via Diomande, zijn schot levert geen echt gevaar op.
18
Lierse komt beter in de match. De thuisploeg kan de bal minder vlot in de ploeg houden dan in de beginfase.
26
Taulemesse trapt vanuit een scherpe hoek hoog over.
29
 Gele kaart voor Víctor Curto Ortiz

30
Na een leuke openingsfase is de wedstrijd wat stilgevallen. lierse heeft het evenwicht hersteld maar voorlopig zijn er amper kansen te noteren.
32
 Gele kaart voor Faysel Kasmi
Kasmi gaat te fel door en gaat als eerste Pallieter het boekje in.
33
Eindelijk nog eens echt gevaar. Taulemesse krijgt veel tijd in het strafschopgebied om te schieten en doet dat niet onaardig. Bajkovic gaat goed plat.
36
Taulemesse probeert het ditmaal met het hoofd, de bal waait ver naast.
39
We stevenen af op een 0-0 ruststand. Ook in de andere wedstrijd werd er nog niet gescoord.
41
Dufour vanop 40 meter
De middenvelder van Eupen ziet dat Bajkovic heel wat voor zijn doel staat en probeert het met een verre lob. De bal gaat maar net over, al was de Lierse-doelman waarschijnlijk wel op tijd terug geweest.
45
We krijgen één minuut extra tijd.

Scheidsrechter
Rust

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
19:50
Geen doelpunten voor de pauze
Beide ploegen trekken de kleedkamers in om even te gaan bezinnen. De eerste helft leverde niet veel kansen op. Eupen kwam het dichtst bij een doelpunt maar de kopbal van Curto strandde op de dwarsligger.
46
De tweede helft gaat van start. Kan een van beide ploegen een doorbraak forceren?
47

Goal
Doelpunt van Anas Tahiri (Faysel Kasmi)
De eerste kans in de tweede helft is meteen raak. Iedereen vergeet Tahiri aan de tweede paal, die de bal rustig kan controleren en voorbij Van Crombrugge trappen.
51
De thuisploeg probeert meteen te reageren op de achterstand en panikeert niet.
52
Taulemesse gaat neet in de zestien en wil graag een strafschop. Scheisrechter Virant gaat er terecht niet op in.
56
Grote kans voor Eupen
Taulemesse blijft de gevaarlijkste man op het veld. Hij haalt meteen uit in de draai, Bajkovic heeft een uitstekende voetreflex in huis.
58
Opnieuw dreigt Eupen. De thuisploeg steekt een uitstekende aanval in elkaar. Curto behoudt het overzicht en legt achteruit tot bij Asamoah. Zijn schot gaat maar net aan de verkeerde kant van de paal.
63
Bij Lierse gaat het allemaal nu al wat trager. Voor tijd te winnen is het misschien nog wat vroeg.
66
Eupen heeft zich niet gewonnen. De spelers blijven er vol voor gaan en ook op de tribune geloven ze er nog in.
67
Lierse kan counteren via Velikonja maar die speelt het wel heel slecht uit. Hij gaat voor eigen succes maar trapt zonder overtuiging over en naast.
68
Vervangen Guy Dufour
Ingevallen Michael Lallemand

69
 Gele kaart voor Samuel Asamoah

70
D'Ostillo heeft iets moois in gedachten en neemt een afvallende bal vol op de slof. Jammer genoeg wordt het een afzwaaier.
71
 Gele kaart voor Boban Bajkoviæ
De Lierse-goalie neemt te veel tijd om uit te trappen, Virant zwiert hem op de bon.
73
Curto trapt een lage hoekschop meteen op doel maar raakt de bal slecht.

77
Wat kan Eupen nog klaarspelen in het slotkwartier?
81
De thuisploeg blijft het proberen via de flank. De voorzetten zijn niet onaardig maar de bezoekende defensie staat telkens goed opgesteld.
83
Taulemesse legt de bal perfect klaar met de borst voor de aanstormende Asamoah. Hij raakt de bal totaal verkeerd en Lierse krijgt zelfs een inworp.
85
Ei zo na de gelijkmaker
Taulemesse zet nog eens een uitstekende actie op. Hij brengt de bal hard en laag voor doel, waar Lallemand de bal tegen in het zijnet verlengt.

89
Lierse bibbert. Met nog enkele minuten te gaan blijven de Panda's alles geven om toch nog een puntje uit de brand te slepen.
90
De extra tijd bedraagt vier minuten. Zit het venijn in het slot?
90+3
Eupen krijgt nog een vrije trap op een interessante positie aan de zijlijn. Doelman Van Crombrugge komt mee naar voor . De fase levert niets op maar de bal keert meteen terug in de zestien. Lallemand springt hoger dan Bajkovic maar kan de bal niet kadreren. De doelman van Lierse blijft even liggen en heeft verzorging nodig.
90+5
Op de paal!
Het mag niet zijn voor Eupen. Rodriguez krijgt dé kans op de gelijkmaker maar knalt loeihard op de paal! Meteen na deze actie maakt Virant een einde aan de wedstrijd.
90+6
Lierse boekt gevleide overwinning
Het geluk stond vanavond niet aan de kant van Eupen. Gedurende de hele wedstrijd had de tweedeklasser de bovenhand tegen Lierse, maar kon het zijn kansen niet afwerken. De enige echte kans van de bezoekers was wel raak. Lierse begint zo uitstekend aan operatie redding.