Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Kehrweg Stadion
Lierse heeft geluk aan zijn kant en pleegt hold-up
Tom Stroobants

Lierse heeft operatie redding goed ingezet. Op het veld van Eupen won het gevleid met het kleinste verschil. Tahiri besliste de wedstrijd met een vroeg doelpunt in de tweede helft.

'Als je je eigen kansen niet afwerkt, krijg je het deksel op de neus.' Een ongeschreven wet uit het voetbal die vanavond nog maar een werkelijkheid werd. Eupen kreeg voldoende kansen om twee wedstrijden te winnen, maar Lierse was de efficiëntste.

Lierse ontsnapt in openingsfase

De thuisploeg begon het beste aan de wedstrijd en kwam meteen dicht bij de openingstreffer. Curto zag zijn kopbal op de dwarsligger uiteenspatten, Taulemesse mikte de rebound van dichtbij over.

Lierse kwam niet in zijn spel en kon geen enkele kans creëren voor de pauze. Velikonja zag zijn knal afgeblokt worden, Diomande schoot naast. Aan de overkant ging doelman Bajkovic goed plat op een schot van Taulemesse.

Na de rust lukte het wel meteen voor de Pallieters. Tahiri kreeg alle tijd en ruimte om de 0-1 tegen de touwen te knallen. De thuisploeg was niet van slag en reageerde vrijwel meteen. Bajkovic hield Taulemesse van een doelpunt, Asamoah plaatste de bal aan de verkeerde kant van de paal.

In de slotfase kreeg Lallemand de bal tweemaal niet tussen het kader. Rodriguez leek dan toch nog de gelijkmaker aan te tekenen, maar de paal stond in de weg.

Lierse heeft de eindronde zo uitstekend ingezet. Zondag krijgt het Lommel United op bezoek, Eupen trekt naar Oud-Heverlee Leuven.