Speeldag: Halve Finales (H)
Stadion: Jan Breydel
Mak Club Brugge wint van Lierse
Anthony Van der Planken

Club Brugge blijft ook na vanavond in de race voor de dubbel. Een makke competitieleider klopte Lierse in de heenwedstrijd van de halve finale van de Beker van Belgiƫ. De partij eindigde op een krappe 1-0.

Club Brugge zette Lierse in de aanvangsfase meteen onder druk. Na vijf minuten pakte Jonathan Blondel uit met een stevig schot, dat door Van der Straeten knap gepareerd werd. Twee minuten later was de Lierse doelman wel kansloos op een stevige kopbal van Philippe Clement. De verdediger wist tussen twee man een vrije trap van Nastja Ceh binnen te koppen.

Twee minuten later scoorde Blondel ei zo na de 2-0. De paal belette echter dat Club verder uitliep. Ook
Rune Lange trof bijna raak. De vrijstaande Noorse aanvaller presteerde het echter om de bal pal op Van der Straeten te koppen.

Op het halfuur kreeg Club Brugge opnieuw een doelrijpe kans. Blondel wist net niet te profiteren van een misverstand in de Lierse verdediging. Op slag van rust probeerde
Olivier De Cock het nog eens, maar hij faalde oog in oog met Van der Straeten.

Na de pauze was het Brugse spel stukken minder. Lierse nam het spel over en begon meer aan te vallen. Het kreeg zelfs verschillende kansen op de gelijkmaker. De eerste was voor de ingevallen
Tohoua, die doelman Butina tot een knappe redding dwong. De tweede mogelijkheid was voor Delorge, die helemaal alleen op doel afmocht, maar zelfs dan nog miste. Wat later moest Butina opnieuw tussenkomen op een inzet van Delorge.

Het bleef uiteindelijk bij 1-0. Een uitslag waar trainer
Paul Put normaal gezien tevreden mee zou zijn, maar gezien het wedstrijdverloop was een gelijkspel zeker niet onmogelijk. Het wordt in ieder geval spannend op het Lisp, waar beide teams op 10 mei nog eens tegen over elkaar staan.