Speeldag: Halve Finales (H)
Stadion: Daknam
Lokeren in extremis langszij
Niels Hendriks

Lokeren was de betere ploeg in de eerste helft maar scoorde niet. Na rust liep het op een counter van G. Beerschot. Gretarsson scoorde in extremis nog de gelijkmaker zodat de terugmatch nog volledig open is.

Voor de heenwedstrijd in halve finale van de beker van België was Vidarsson bij Lokeren alsnog speelklaar. Bij Germinal Beerschot werd de geschorste Cavens vervangen door Cadu. Ook Henk Vos was voor de eerste maal inzetbaar. Het begin van de partij was evenwichtig met veel middenveldspel en stevige duels. Nadien nam de thuisploeg de overhand. Het kreeg de beste kansen via ondermeer Tailson en Kristinsson, maar het slaagde er niet in om op voorsprong te komen. Een defensief G. Beerschot kon amper Ã©Ã©n maal dreigen via een vrije trap van Carl Hoefkens.

Na de koffie gingen de mannen van trainer Brijs goed van start en kreeg het enkele kansen via de ingevalle Messoudi. Na een goede start viel de wedstrijd terug met veel vechtvoetbal en weinig doelkansen. Tot De Wree een uitstekende counter in de 80e minuut benutte, 0-1 voor de Ratten. Maar Lokeren slaagde er als nog in om terug langszij te komen. Gretarsson verschalkte in twee keer doelman Luciano en zorgt er zo voor dat de terugmatch uiterst spannend zal worden.

Lokeren: Zvonko Milojevic, Joao Carlos Pinto Chaves, Olivier Doll, Arnar Vidarsson, Correa Ademilson ('58 Aristide Bance), Arnar Gretarsson, Runar Kristinsson, Marc Hendrickx, Mamadou Diallo (58' Aboulbacar Mbaye Camara ), Tailson Dos Santos en Saidou Mady Panandetiguiri ('82 Michael Van Hoey)
G. Beerschot: Luciano Da Silva, Mario  Cvitanovic, Wim De Decker, Carl Hoefkens, Pieterjan Monteyne, Kurt Van Dooren, Dickson Agyeman, Daniel Cruz, Kris De Wree, Karel Snoeckx (46' Mohamed  Messoudi) en Carlos Eduardo 'Cadu' Castro da Silva ('75 Henk Vos)
Doelpunten: 81' Kris De Wree (0-1) en 85' Arnar Gretarsson (1-1)