gnkKRC Genk
Germinal Beerschot
Datum: 02/02/2005 20:30
Competitie: Beker van België
Speeldag: Kwart Finales (H)
Stadion: Luminus Arena
Germinal Beerschot speelt gelijk in Genk
Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Germinal Beerschot speelt gelijk in Genk
Foto: © SC

Germinal Beerschot is er in geslaagd om het Fenix-Stadion van Racing Genk te verlaten met een gunstige uitgangspositie. De Ratten speelden 1-1 gelijk, waarmee in de terugwedstrijd alles nog mogelijk is.

De wedstrijd startte erg matig. Germinal Beerschot pakte uit met verdedigend voetbal, terwijl Racing Genk er niet in slaagde om enig tempo in het spel te brengen. De eerste “kans” van de wedstrijd kwam er pas na ruim een kwartier. Haroun kopte een voorzet van Daerden recht op doelman Luciano. In de daaropvolgende minuten pakte Stojanovic tweemaal uit met een schot, maar opnieuw lag Luciano in de weg. Na ruim een half uur wist de aanwinst van Genk dan toch te scoren. Met een knap schot deed hij de netten trillen, zodat de thuisploeg alsnog met een voorsprong mocht gaan rusten.

Ook na de plaspauze bleef Genk de meest aanvallende ploeg. Toch was het Germinal Beerschot dat doel trof.
Jurgen Cavens klopte Moons met een lobje, zodat de bordjes weer in evenwicht hingen. Genk was van slag, zodat de Ratten beter in de wedstrijd kwamen. De Limburgers kregen weliswaar nog kansjes op de 2-1, maar de grootste mogelijkheid was ongetwijfeld voor de bezoekers. Cavens kon helemaal alleen op Moons af, maar dit keer talmde hij te lang, zodat Soley en Matoukou de meubelen nog konden redden.

Maar geen Kielse haan die daar naar zal kraaien, want de 1-1 in Genk is een meer dan behoorlijke uitgangspositie voor Germinal Beerschot. Over een kleine maand mag men thuis proberen om Racing helemaal uit de race te slaan.

Beker van België

 Kwart Finales (H)