Competitie: Beker van België
Speeldag: Ronde 4
Stadion: Stedelijk sportstadion Jules Matthijs
Londerzeel doet het in de slotseconden

SK Londerzeel heeft de vijfde ronde van de Beker van België gehaald. De vierdeklasser wist SV Sottegem te verslaan door in de slotseconden het eerste en enige doelpunt van de partij te maken.

Ten opzichte van de vorige partij moest bij Sottegem Glen Coppens zijn plaats afstaan aan Giovanni Sandra en bij Londerzeel stonden Andy Vandenabeele en Lionel De Spiegeleer hun plaats af ten voordele van Alexis Sakalis en Moussa Bamba. De eerste helft had echter weinig om het lijf. Beide ploegen probeerden verzorgd voetbal te brengen, maar het geheel paste nog niet in elkaar waardoor er veel balverlies en foutieve passes waren. Ook een wolkbreuk deed het voetbal geen goed. We moeten al naar de 34ste minuut om Foeke Rossel de bal vanop tien meter een goede meter boven de lat te zien knallen. Vijf minuten voor rust kreeg Londerzeel de kans op de 0-1, maar op voorzet van Thomas Geerinck kopte Kevin Geets op de lat. Vlak voor rust zorgde een mislukte voorzet van Kjell Knipping nog voor gevaar, want de bal zou mooi in de kruising gepast hebben moest Sakalis niet tussenbeide zijn gekomen.

In de tweede helft probeerde Sottegem het spel naar zich toe te trekken met gevolg dat Rossel twee meter naast knalde en dat Sakalis tien minuten later iets sneller op de bal was dan de ingevallen Abelaziz Nouhass. Op het uur gevaar aan de overkant, maar op voorzet van Laurens Melotte kopte Chris Bruyninckx voorlangs. Een paar minuten later wederom een gevaarlijke voorzet, ditmaal van Sebastiaan Van Reeth, maar Vincent Varache kon net voor de aanstormende Filip Sluyts de bal in hoekschop werken. Het spel verwaterde en we moeten al naar de 87ste minuut om iets gevaarlijks te zien. De ingevallen Koen Heereman kon de rechterflank afdweilen, maar Bernard Morreel kon zijn voorzet onschadelijk maken eer die gevaar opleverde. En wanneer iedereen dacht dat de wedstrijd naar strafschoppen zou gaan, gebeurde het dan toch nog. De ingevallen Julien De Meyer slingerde een voorzet naar de tweede paal waar de eveneens ingevallen Goran Bijelic de bal met het hoofd teruglegde naar Sluyts die op zijn beurt de bal klaar legde voor Bruno Maes en de kapitein trapte de bal buiten het bereik van James De Cabooter in de hoek. In de toegevoegde tijd kon Sottegem enkel nog voor wat geharrewar zorgen in de Londerzeelse zestien na een hoekschop, maar het is Londerzeel die volgend weekend KV Oostende partij mag geven.

SV Sottegem: De Cabooter, Knipping (69’ Heereman), Ryngaert, Rossel, Moreels W, Varache, Deweer (46’ Nouhass), Sandra (75’ Coppens), Spitaels, Moreels B, De Coene

SK Londerzeel: Sakalis, Moussa, Melotte, Morreel, Sluyts, Maes, Van Reeth (92’ Delvael), Poppe, Bruyninckx (81’ Bijelic), Geerinck (81’ De Meyer), Geets

Doelpunten: 90’ Maes (0-1)

Gele kaarten: 56’ Morreel, 63’ Bruyninckx