stvSTVV
Meldert
Datum: 16/08/2008 20:00
Competitie: Beker van Belgiƫ
Speeldag: Ronde 4
Stadion: Stayen
STVV een maat te groot voor Meldert
Gentil Dossche
| 0 reacties
STVV een maat te groot voor Meldert
Foto: © SC

Verbroedering Meldert verlaat met opgeheven hoofd de Bekercompetitie. Een stunt bij de voormalige eersteklasser zat er niet in, maar de uitslag was zwaarder dan de weergave. De Limburgse openingstreffer zorgde wel voor een wrang gevoel.

De bezoekers leken niet direct onder de indruk en zorgden voor het eerste gevaar. Boujemaoui mikte echter naast. Aan de overzijde had Begeyn een voetreflex nodig op een poging van Chimedza. Rond het kwartier zorgde scheidsrechter Lardot voor bezoekende commotie toen hij voor een aangeschoten bal het leder op de stip legde. Cantaluppi knalde probleemloos binnen. Even over het half uur trapte Charai rakelings naast. Wilmet verlengde een kopbal van Charai op de paal. De vrijstaande Vaesen verdubbelde de voorsprong kort voor de rust.
 
Meldert trok op zoek naar de aansluitingstreffer maar STVV bleef het gevaarlijkst. Charai knalde op Begeyn en Wilmet miste de goede richting. Aan de overzijde deed Boujemaoui hem dit na. Toen Sidibe een voorzet van Kose binnenkopte mochten de boeken toe. Chimedza bekroonde zijn goede prestatie met het 4de thuisdoelpunt. De bezoekers zochten de eerredder maar Mignolet was onwrikbaar. De thuisportier maakte kopballen van Krasniqi en Van Nyvel onschadelijk.
 
Sint-Truiden VV: Mignolet, Euvrard, Vaesen, Cantaluppi (21’ Appeltans), Debroux, Wilmet (71’ Pospisil), Charai, Chimedza, Delorge, Sidibe (71’ Van Houdt) en Kose.
 
VB Meldert: Begeyn, Defrere (79’ Amazou), Van Nyvel, De Groeve, Krasniqi (79’ Wauters), Sbaaiti, Arys (65’ Turk), De Pauw, Leyman, Madawa en Boujemaoui.
 
Doelpunten: 16’ Cantaluppi 1-0, 38’ Vaesen 2-0, 60’ Sidibe 3-0 en 64’ Chimedza 4-0.

Beker van Belgiƫ