Speeldag: Ronde 4
Stadion: Pierre Cornelisstadion
Namen gaat onderuit in Aalst
Rombaux Gunther

Eendracht Aalst mag zich opmaken voor de volgende ronde van de beker van België. In het nemen van strafschoppen toonden de Ajuinen zich de betere.

Aalst nam een schitterende start en plaatste na amper twee minuten de 1-0 op het bord. Lionel Lord bediende Podevijn die de bal tegen de netten schoot. Namen reageerde meteen via een verre uithaal van Valera Gomes, deze mikte echter net naast. Galluci kreeg aan de overzijde nog tweemaal de kans om de score te verdubbelen maar kende geen succes.

Namen trok nadien de partij naar zich toe en kwam dreigen met een kopbal van Verlaine, terwijl Ponthiere even later thuisgoalie Van Steenberghe op zijn weg vond. Net voor het rustsignaal klommen de bezoekers alsnog op gelijke hoogte. Salles plaatste zijn kopbal perfect tegen de touwen.

Namen liet na de rust het eerste gevaar optekenen, doelman Van Steenberghe maakte de kopbal van Salles onschadelijk. De bezoekers toonden zich vooral gevaarlijk op stilstaande fases maar slaagde er niet meer in om de Aalsterse defensie te verschalken. Het was de thuisclub die nog het meest aanspraak kon maken op een winnende treffer via Troch, maar deze besloot voor een gapende doelmond naast.

Verlengingen dienden zich aan en dat leek er voor Aalst teveel aan te worden. Het moest immers met tien verder na het uitvallen van Spotbeen gezien alle wissels opgebruikt waren. Ook de bezoekers hadden echter beste pijlen verschoten, waardoor er nog weinig te beleven viel in deze verlengingen.

Strafschoppen moesten uiteindelijk beslissen over winst of verlies. Verheyden, Troch, Lord en De Castro schoten hun elfmeter beheerst in doel. Woos en Croteux deden hetzelfde voor Namen, maar doelman Van Steenberghe ontpopte zich tot de held van de middag door de strafschoppen van Boukamir en Antoine te stoppen. Volgende week mag Aalst zich opmaken voor de komst van KVSK United.