wezWezet
Meldert
Datum: 16/08/2009 16:00
Competitie: Beker van België
Speeldag: Ronde 4
Stadion: Stade de la Cite de l Oie
Verbroedering Meldert stunt bij Visé
Gentil Dossche
| 0 reacties
Verbroedering Meldert stunt bij Visé
Foto: © SC

Na een collectief gave prestatie is Meldert er in geslaagd de vijfde ronde in de Cofidis Beker af te dwingen bij 3de klasser Visé. Volgende week ontvangt de fusieploeg Verviers op het eigen nieuwe kunstgrasveld.

De thuisploeg zocht naar een vroeg doelpunt en drukte de bezoekers achteruit maar echte kansen leverde dat niet op. Net voor het kwartier kreeg Visé dan een koude douche toen Melkert een collectieve actie beheerst afwerkte. Even later kon Rico Garcia de bezoekende spits slechts met moeite afstoppen. De gastheren herpakten zich via Harbaoui, Da Silva en Drzewiecki maar scoren zat er voorlopig niet in. Meldert zocht de counter echter zonder doelgevaar. Enkel een vrije trap van De Pauw kon voor opwinding zorgen.

 

Zelfde spelbeeld na de rust met Visé meestal in balbezit maar Meldert gaf geen krimp. Harbaoui en Diaz verkwanselden mooie kansen, terwijl De Valck een  knappe parade in huis had bij een vrijschop van Dessart. Het thuispubliek hield zijn hart vast toen De Pauw de deklat deed zinderen. Met nog een klein kwartier op de klok klom Visé dan toch op gelijke hoogte. Dessart verlengde een hoekschop in doel. Meldert van slag maar De Schamphelaire behoedde zijn ploeg voor de doodssteek op een knal van Farssi. Voor Dessart stond nadien de paal in de weg. Amazou ging snel aan de haal en werd foutief gestuit. Bal op de stip en Melkert knalde de winninggoal tegen de netten.

 

CS Visé: Rico Garcia, Drzewiecki (66’ François), Wisniowski, Sarfati (77’ Farssi), Van Oudenhove, Verjans, Vervalle (89’ El Alaoui), Dessart, Diaz, Harbaoui en Da Silva.

 

VB Meldert: De Valck (69’ De Schamphelaire), Leyman, Van Belle, Wauters, Verdeyen, Madawa (9’ El Addouly), De Pauw, Aelbrecht (65’ Vannyvel), Amazou, Wellens en Melkert.

 

Doelpunten: 12’ Melkert 0-1, 78’ Dessart 1-1 en 88’ Melkert (pen) 1-2

 

Gele kaarten: Van Oudenhove, Amazou en Melkert. Rode kaart: Van Oudenhove (88’)

Beker van België