Speeldag: Ronde 4
Stadion: Mirakelstadion
RC Waregem biedt Leuven stevig weerwerk
Rombaux Gunther

Racing Waregem is er niet in geslaagd om door te stoten naar de volgende ronde van de beker van België. Pas na verlengingen ging de derdeklasser onderuit tegen OH Leuven.

Pas na een kwartier zorgden de bezoekers uit Leuven voor de eerste dreiging. Schouterden haalde hard uit maar besloot voorlangs. Waregem reageerde meteen via Gezelle en Deloof, maar ook deze poging kende geen succes. Halfweg de eerste periode viel dan toch het eerste doelpunt. Beckers onderschepte de bal en leverde het leer in bij Weuts. Geldhof, die de bal wou ontzetten, zag de bal echter in eigen doel verdwijnen. Net voor het rustsignaal kwam Vandendriessche nog dichtbij de gelijkmaker, doelman Ruttens schudde echter een knappe reflex uit de mouwen.

Na de koffie trok Waregem de partij meer naar zich toe met enkele goede kansen tot gevolg. Vandendriessche zag zijn vrije trap nog net afwijken in hoekschop en de doorgebroken Vierstraete stuitte op de voet van doelman Ruttens. In de slotminuut kreeg Waregem alsnog wat het verdiende. Invaller Riolo schoot in twee tijden de gelijkmaker tegen de netten.

Diezelfde Riolo plaatste in de eerste verlenging na een dekkingsfout de derdeklasser meteen op voorsprong. Even later werd Leuven bijna uitgeteld maar Vierstraete miste de bal op een haar na.

De tweede verlenging was er voor de derdeklasser echter teveel aan. Voet greep foutief in en kreeg zijn tweede geel van de wedstrijd. Jarakovic schilderde het leer op het hoofd van Issam die de 2-2 binnenknikte. Leuven zette nu alles op alles en even later stond het 2-3. Annys bediende Weuts die de bal onhoudbaar in de kruising schoot. Een grote zucht van opluchting weerklonk uit de bezoekende dug-out. Het kostte de tweedeklassers immers bloed, zweet en tranen om de derdeklasser te omzeilen.