Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Jan Breydel
Cercle klimt naar middenmoot
Kristof Blomme

Cercle heeft een belangrijke 2-1 overwinning geboekt tegen Moeskroen. Dankzij deze driepunter klimt groen-zwart naar de elfde plaats in het klassement.

Cercle won deze partij best om onderin weg te raken. De partij begon echter slecht voor de Bruggelingen. Dugardein knalde het leer na amper vijf minuten voorbij Vandendriessche. Op het kwartier kwam een afvallende hoekschop terecht bij Boi. De poging van de middenvelder werd echter van de lijn gekeerd. Halfweg de eerste periode kreeg Boi de bal tot bij Portier. Die was niet koelbloedig genoeg en knalde over. Pas in de slotfase van de eerste helft kon Moeskroen nog eens dreigen. Kebe kwam oog in oog met Vandendriessche, maar hij besloot naast. Even later mocht Kebe het nog eens overdoen na balverlies van Serebrennikov. Nu lag de thuisgoalie in de weg.

Na tien minuten in de tweede helft konden de Bruggelingen gelijkmaken. Een bedrijvige Boi zette zich goed door op rechts. Hij vond Dekelver voor doel, die beheerst onder Volders afrondde. Op het uur kreeg Boi het leer van Dewulf. De beste Bruggeling maakte er verdiend 2-1 van. Moeskroen kon nog weinig terugdoen. Het was integendeel Cercle dat de beste kansen kreeg. Eerst miste Slovic na een goeie bal van Dekelver. Even later miste Dekelver zelf oog in oog met Volders. Het bleef bij 2-1, waardoor Cercle een goede zaak doet in het klassement.