Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Lierse boekt tweede seizoensoverwinning
Ronny anthonis

Lierse hield tegen Charleroi, zesde in de stand, de punten enigzins verrassend thuis. Lierse begon snedig maar verzuimde enkele opgelegde kansen af te werken. Andic en Jarju gaven wel het goede voorbeeld, Chabaud maakte in de slotminuut nog de eerredder voor Charleroi. Jacky Mathijssen mocht al na een kwartier de tribune op na aanhoudende commentaar.

Zij die te laat op de tribune zaten, zagen niet hoe Lierse de bezoekers meteen naar de keel greep. Maar liefst drie mooie doelkansen in de eerste tien minuten, het beloofde veel goeds. Jarju trapte voorlangs en ook Mrdja kreeg de bal niet over de doellijn. Gert Claessens knalde op zijn beurt de bal van dichtbij in het zijnet. Het werd Chaleroi-trainer Mathijssen iets te veel, hij werd prompt naar de tribune verwezen door scheidsrechter Buyltinck. De bezoekers kregen niets klaar, hun duidelijke veldoverwicht vertaalde zich niet in kansen. Dragan Mrdja, die bij Lierse zijn wederoptreden maakte, was de beste man op het veld bij de thuisploeg. Zijn loopacties moesten bijna steeds foutief worden afgestopt. Het venijn zat hem in de staart van de eerste helft met nog twee goede kansen langs beide zijden. Marco Andic kon met een afgeweken vrije trap scoren voor Lierse, hij bracht zijn doelpuntentelller op drie. Net na het doelpunt kwam er al meteen een antwoord van Charleroi, na een knappe actie werd de tegenaanval in hoekschop onschadelijk gemaakt. Lierse met een verdiende voorsprong de rust in.

Na tien minuten in de tweede helft greep Mathijssen in door zijn twee spitsen te vervangen. De ingevallen Akgul toonde zich ook meteen met een gevaarlijk schot, de herneming van Defays werd knap gered door Jan Moons. Het spel ging goed over en weer in een aangename tweede helft, er kwamen kansen aan beide kanten en het vuur kwam in de partij. Mrdja zorgde met een knappe actie alweer voor gevaar, zijn voorzet kwam bij Janssens maar die kreeg het leer niet goed onder controle en weg kans. Een kwartier voor tijd leek het alsof Charleroi de boeken kon dicht klappen nadat een bal van Muslin met een gelukje tot bij Jarju kwam. De Gambiaan knalde droog voorbij Luzi, Lierse 2-0 voor. De bezoekers bleven echter aanklampen en kwamen er nog gevaarlijk uit. De beste kans was nog voor Akgul maar Moons kwam gevat uit. In de slotfase was het toch nog even bibberen voor de mannen van Kjetil Rekdal maar Lierse hield stand. De aansluitingstreffer van Chabaud was slechts voor de statistieken. [AN]