Genk gebruikte Coelho tegen Roeselare
Yves Dekoning

Racing Genk - Roeselare 3-0

Racing Genk heeft relatief vlot gewonnen van Roeselare. De competitieleider startte alweer met een blitzkrieg en maakte het in de slotfase helemaal af.

Genk nam, naar gewoonte, de wedstrijd meteen in handen. Na twee minuten spelen stond het al 1-0. Alex Da Silva vond Tom Soetaers en deze kwakte de bal tegen de netten. De thuisploeg ging op zijn elan verder en domineerde de eerste helft. Faris Haroun zorgde voor een constante dreiging en ook Jackson Coelho was gevaarlijk. Bij één van zijn pogingen moest zelfs de paal doelman Jurgen Sierens te hulp schieten. Net ervoor had Logan Bailly de beste kans voor Roeselare, een schot van Sebastien Dufoor tegen de paal gewerkt. Het was pompen voor de bezoekers, maar zolang het 1-0 bleef, zat het er nog in.

Na rust bleef Coelho zoeken naar een doelpunt en in de 68ste minuut kwam hij dan toch tot scoren. De wedstrijd leek gespeeld, maar Roeselare kwam nog gevaarlijk opzetten. Dufoor was twee keer dicht bij een treffer, maar werd een eerste keer gestuit door Hans Cornelis en doelman Bailly redde de tweede inzet met de voet. Vijf minuten voor tijd mocht kreeg Sami Allagui de bal niet binnen het kader nadat Bailly een vrije trap van Koen De Vleeschauwer had gelost. Uiteindelijk mocht de 17-jarige Jelle Vossen de stand nog op 3-0 brengen. Hij was bij de pinken na een omhaal van Coelho.

Racing Genk blijft door deze drie punten zeker leider. Anderlecht kan op gelijke hoogte komen als het wint in Lokeren. Roeselare krijgt Germinal Beerschot naast zich op de achtste plaats.