Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Le Canonnier
Moeskroen geeft zege uit handen
Anthony Van der Planken

Moeskroen stond zaterdagavond dicht bij een belangrijke derbyzege tegen Bergen, maar gaf de 2-1 voorsprong in de slotminuut toch nog uit handen.

Moeskroen startte uitstekend aan de wedstrijd. Steve Dugardein bracht de thuisploeg na amper vier minuten op voorsprong. Uit een corner trapte Niçoise de bal tegen de lat, Dugardein reageerde alert en legde de rebound alsnog binnen. Bergen liet zich echter niet doen en knokte zich in de wedstrijd. Dat resulteerde iets voor het halfuur in de gelijkmaker van Benjamin Nicaise. Een verdiende gelijkmaker, maar lang duurde het Bergense feestje niet. Niçoise zorgde immers vlak voor rust voor de 2-1.

Moeskroen kreeg in de tweede helft enkele goede kansen om de score uit te breiden, maar Stolica en Custovic konden de kansen niet afwerken. Zelfs na de rode kaart van Hocine Ragued konden les Hurlus de 3-1 niet scoren. En wie de kansen niet afmaakt, krijgt er eentje tegen. Zo geschiedde ook, want in de slotminuut legde Eric Rabésandratana de onverhoopte 2-2 tegen de netten. Bergen kaapte zo in extremis nog een puntje weg op Le Cannonier.