Match van laatste kans voor Lierse

Kristof Blomme
| 0 reacties
Match van laatste kans voor Lierse
Foto: © SC

Racing Genk kan een uitstekende zaak doen dit weekend. Dan moeten de Limburgers thuis wel voorbij Roeselare geraken. Genk kan Anderlecht voorlopig op drie punten zetten. Standard probeert, op bezoek bij Brussels, de voorsprong op Club Brugge weer te vergroten tot zeven punten. Onderin staat Lierse voor de match van de laatste kans. Op het Lisp moeten de Pallieters Cercle Brugge kloppen om nog enigszins kans te maken op het behoud. Beveren, de voorlaatste, staat voor een moeilijke opdracht op bezoek bij Charleroi. Verder ontvangt Westerlo Germinal Beerschot en vechten Moeskroen en Bergen een Henegouwse derby uit.
 
Racing Genk won vorige week knap met 1-3 bij AA Gent. Om de titelambities extra kracht bij te zetten moet er gewonnen worden van Roeselare. Op die manier wordt de druk op Anderlecht opnieuw opgevoerd. De thuisploeg moet met Chatelle en Vrancken twee belangrijke spelers missen wegens schorsing. Zij worden vervangen door Alex en Coelho. Bosnjak, Caillet en Iakovenko sukkelen nog met blessures. Voorin start Ljubojevic, waardoor Vandenbergh op de bank begint. Bij de West-Vlaamse bezoekers zijn Detremmerie, Smits, Velghe, Vanderhaeghe en Barbé out. Oyen, Vaesen en Kpaka hebben een Genkverleden.
 
Standard staat voor een moeilijke verplaatsing naar Brussels. De Rouches zagen Club Brugge vrijdag drie punten dichter komen en moeten dus winnen om de kloof van zeven punten te behouden. Brussels moet onderin nog steeds opletten. Het telt vier punten meer dan Beveren en Lokeren. Bij de thuisploeg zijn Colpaert, Haydock, Negouai en Citony er niet bij wegens blessure. Bruno en Le Postellec moeten een schorsingsdag uitzitten. Bouchouari zit tegen zijn ex-club voor het eerst bij de kern. Standard mist Rapaic. Hij sukkelt met de knie. De Camargo moet geschorst toekijken. Jovanovic is nog een groot vraagteken.
 
Charleroi neemt het thuis op tegen Beveren. De Karolo’s haalden vorige week Club Brugge bij op de vijfde stek. Beveren won dan weer de belangrijke partij tegen Lokeren. Toch staat het nog steeds op de voorlaatste plaats. Bij Charleroi zijn Mihoubi, Detal en Diallo er nog steeds niet bij. Ciman is nog twijfelachtig. Walter Meeuws kan rekenen op al zijn kernspelers. Gervinho en Dissa vormen opnieuw het aanvalsduo.
 
Westerlo en Germinal Beerschot ontmoeten elkaar in de middenmoot van het klassement. Westerlo telt vier punten meer. Winst kan Germinal Beerschot dus dicht bij de zevende plaats brengen. Westerlo houdt, mits winst, de vijfde plaats in het vizier. Bij de thuisploeg sukkelen Neve, Vervoort, Mennes, Vanarwegen, Convalle, Van den Eede, De Winter en Adams met blessures. Dekelver komt voor het eerst aan de aftrap. De bezoekers moeten het stellen zonder Cruz, Lolo, Vermeerbergen en Milenkovic. Man in vorm Cavens vormt het aanvalsduo met Sterchele.
 
Lierse ontvangt op het Lisp Cercle Brugge. De Pallieters tellen, door de overwinning van Beveren vorige week, opnieuw acht punten achterstand op de voorlaatste in de stand. Winst is dus een must wil Lierse de kansen op redding gaaf houden. Cercle kan definitief afscheid nemen van de onderste regionen. Bij Lierse zijn Buyens, Claessens, Mrdja, Jatta, Peeters, Tailson en Ingrao geblesseerd. Andic en Verheyen keren terug uit schorsing. Cercle moet het doen zonder Artz, Slovic en Van Mol. Dezelfde elf van vorige week komen aan de aftrap.
 
Moeskroen en Bergen tenslotte vechten een Henegouwse derby uit. Beide ploegen staan onderin het klassement. Bergen telt één punt meer. Het wordt dus een duel op het scherpst van de snee. Bij de thuisploeg zijn Ba, Besengez, Kebe, Finkler en Tohoua out. Charlet moet geschorst toekijken. Bij Bergen is Cordaro er nog niet bij. Verder is iedereen fit.
    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties