Speeldag: Speeldag 34
Stadion: Stade Charles Tondreau
Bergen dient Anderlecht nederlaag toe
Philippe Crols

De wedstrijd was van weinig belang. Anderlecht is sinds vorige week kampioen en Bergen draait al enige tijd rustig mee in de middenmoot. De Henegouwers wonnen de slotwedstrijd nog wel van de kersverse landskampioen. Het werd 3-1.

De wedstrijd begon gelijkopgaand en Bergen moest zeker niet onderdoen voor Anderlecht. Na tien minuten was Dalmat dicht bij een doelpunt, maar hij kreeg de bal er niet in. De kersverse landskampioen had wel meer balbezit, maar deed daar weinig mee. Halverwege de eerste helft klom de thuisploeg op voorsprong. Stolica bediende Dahmane en die zette zijn team op voorsprong. Een kleine tien minuten voor rust verdubbelde Bergen de voorsprong. Cordaro zag zijn lob nog wel tegen de paal belanden, maar Stolica was er als de kippen bij om de 2-0 in doel te werken. 2-0 was ook de ruststand.

Anderlecht probeerde in de tweede helft het seizoen toch nog een beetje in stijl te eindigen, maar paars-wit leek niet meer zo fris te zitten. Kansen waren dan ook schaars. Op het uur dreigde Mbokani met een omhaal. Even daarvoor had Proto met een slechte uitworp Dalmat bediend, maar diens poging ging vervolgens naast. Anderlecht begon langzaam maar zeker toch meer druk te zetten. Zo trapte Biglia goed op doel en schoot Mpenza op de paal, maar op uitgespeelde kansen bleef het wel wachten. Op penalty maakte Tchité er nog wel 2-1 van, maar een minuut later nam Dahmane alle twijfels weer weg.