Speeldag: Speeldag 34
Stadion: Le Canonnier
Moeskroen klopt Standard in Waals derby
Philippe Crols

Moeskroen – Standard was een wedstrijd waar nog weinig op het spel stond. Het werd dan ook een typische einde seizoenswedstrijd. Standard zat al met het hoofd bij de bekerfinale van volgende week. Dat was er aan te zien ook. Moeskroen won met 2-0.

Het was de thuisploeg die als eerste gevaarlijk was. Tomou kon net niet bij een voorzet van Dugardein. Echt opwindend was de Waalse derby echter niet. Het was wachten tot minuut dertig vooraleer er nog eens doelgevaar te noteren viel. Fellahi mikte een vrijschop naast. Aan de overkant kopte Lukunku naast. Tien minuten voor rust was het dan toch prijs. Fellahi kopte een hoekschop eerst nog op de lat, maar Tomou zette de touwen in de herneming toch bol. Moeskroen mocht nog met een 2-0 de rust in nadat Demba Ba zijn achtste van het seizoen in doel schoot.

De tweede helft was een maat voor niets. Moeskroen noch Standard hadden eigenlijk nog zin om de supporters te verwennen. Wel was er nog een kans voor Soares, maar hij zag zijn schot op Lukunku afwijken. Verder viel er weinig te noteren. Besengez nam na 218 matchen afscheid van Moeskroen, maar dat was het zowat. Bij Standard zullen ze allicht niet zwaar tillen aan deze nederlaag. Het liet heel wat basisspelers rusten. De bekerfinale volgende week is uiteraard veel belangrijker.