cerCercle Brugge
andAnderlecht
Datum: 28/10/2007 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Jan Breydel
Anderlecht komt met de schrik vrij
Dirk Pieters
| 0 reacties
Anderlecht komt met de schrik vrij
Foto: © SC

Cercle Brugge en Anderlecht hebben in een goed volgelopen Jan Breydelstadion de punten gedeeld. De wedstrijd bracht echter niet wat er van een topper verwacht mag worden. Vooral Anderlecht mag blij zijn met het gelijke spel.
 
De Bruggelingen stonden voor de wedstrijd op een mooie derde plaats, maar slaagden er aanvankelijk niet in om de goede prestaties van de voorbije weken ook tegen Anderlecht op de mat te leggen. De groen-zwarten begonnen zenuwachtig aan de wedstrijd en stapelden de kleine foutjes op. Gelukkig voor Cercle kon Anderlecht de lijn van de voorbije weken doortrekken. De Brusselaars, Nicolas Frutos op kop, acteerden pover en slaagden er niet in om doelman Bram Verbist te bedreigen.
 
Ook Cercle slaagde daar aan de overkant bij Daniel Zitka niet echt in. De West-Vlamingen toonden zich wel strijdlustiger en brachten daarmee de paars-witte defensie regelmatig in de problemen. Cercle slaagde er echter niet in om die strijdlust om te zetten in doelrijpe kansen. Al was Oleg Iachtchouk er wel zeer dicht bij. De ex-speler van Anderlecht trapte echter over de bal. Anderlecht stelde daar bitter weinig tegenover en kon pas in de slotfase Bram Verbist voor het eerst bedreigen. De Antwerpenaar tikte een vrije trap van Lucas Biglia net voor de neus van Roland Juhasz in hoekschop.
 
De tweede helft bracht in de beginfase weinig beterschap, maar na een terecht afgekeurd doelpunt van Juhasz kwam er meer animo in de wedstrijd. Olivier Deschacht, diep gestuurd door Biglia scoorde ei zo na de openingstreffer, maar de verdediger zag zijn poging van de lijn gekeerd door Anthony Portier. Aan de overkant kwam Cercle gevaarlijk dreigen na een snelle counter via Stijn De Smet en Iachtchouk, maar de aanstormende Honour Gombani en Tom De Sutter zagen een paars-wit been de bal net voor hun neus wegtikken.
 
Cercle trok in het laatste kwartier de wedstrijd naar zich toe en was via Iachtchouk, opnieuw hij, heel dicht bij het winnende doelpunt. Zijn kopbal belandde echter via de lat achter het doel van Daniel Zitka. Anderlecht kwam met de schrik vrij en mag blij zijn met het billijke gelijke spel tegen 'Cercletje', dat tegen Anderlecht toonde dat het terecht het imago van kleine vereniging van zich af mag schudden. [AN]