Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Florent Beeckmanstadion
Dender kansloos tegen Bergen
Bart Hermans

Dender heeft zaterdagavond met 0-3 verloren van Bergen. Voor Bergen scoorden Dalmat, Landu Tubi en Roussel.

Bij Dender maakte Neva zijn debuut, Lemmens was nog steeds out en Gerets was geschorst. Bij Bergen waren Ragued en Zoko geschorst.

De eerste kans voor de bezoekers was meteen raak. Dalmat schoot vanop afstand en knalde de 0-1 voorbij een kansloze Vansteenberghe. Dender kwam beter in de match en op het kwartier dreigde het via Destorme maar zijn schot ging voorlangs. Dender had het meeste balbezit maar kon dit niet echt in kansen omzetten. Bergen hield alles goed gesloten. Het bleef zo 0-1 aan de rust.

Ook in de tweede helft viel er een snel doelpunt. Van Steenberghe trapte slecht uit en zo kon Landu Tubi de 0-2 binnentrappen. Dender probeerde de bakens wel te verzetten maar veel leverde dat niet op. De trainer van de thuisploeg bracht Sylla in de plaats van Munyanza. Een twintigtal minuten voor het einde kon Dender nog eens dreigen. Een vrije trap van Juanma ging op de lat. Een tiental minuten voor het einde was het helemaal over voor de thuisploeg. Neva haalde een doorgebroken Landu Tubi neer in het strafschopgebied en kreeg rood. De penalty werd omgezet door Roussel. Dender verliest zo kansloos met 0-3 van Bergen. [AN]