Stadion: Stade du Pays de Charleroi

Herbeleef Charleroi - Club Brugge (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen Charleroi en Club Brugge live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Welkom in het Stade de Pays de Charleroi waar Charleroi en Club Brugge hun eerste wedstrijd van de nieuwe competitie op gang trappen. Adrie Koster verrast met Wesley Sonck op de bank en Ronald Vargas in de basis. Bij Charleroi zijn doelman SĂ©bastien Chabbert en verdediger Maxime Brillault - beiden weggeplukt bij Amiens de enige nieuwkomers in het elftal.
Charleroi: Chabbert Sébastien, Guedioura Adlène, Chakouri Mohamed, Iajour Mouhssine, Kéré Mahamoudou, Oulmers Abdelmajid, Dos Santos Costa Orlando, Christ Grégory, Mboyo Ilombé, Brillault Maxime, Théreau Cyril.
Club Brugge: Stijnen Stijn, Daerden Koen, Dirar Nabil, Blondel Jonathan, Simaeys Jeroen, Akpala Joseph, Donk Ryan, Vargas Ronald, Vermeulen Jorn, Alcaraz Antolin, Odjidja-Ofoe Vadis.
1
De wedstrijd is begonnen.
1
Iajour trapt meteen naar doel, maar Stijnen redt.
3

Goal
Doelpunt van Vadis Odjidja (Ronald Vargas)
Club Brugge leidt al. Odjidja rondt een vlijmscherpe counter af. De middenvelder trapt onder doelman Chabbert binnen.
7
Charleroi probeert wat aan de vroege achterstand te doen. Voorlopig levert dat nog geen kansen op.
13
Charleroi krijgt een vrije trap op een vrij aantrekkelijke plaats na een overtreding op Iajour.
14
De vrije trap van Iajour gaat maar een metertje naast de kooi van Stijnen. Club is gewaarschuwd.
19
 Gele kaart voor Mohamed Chakouri
Chakouri krijgt de eerste gele kaar van de wedstrijd nadat hij een duw in het gezicht van Dirar gaf.
19
Jeroen Simaeys duikt op bij een goede voorzet van Daerden, maar kopt naast.
21
Christ met een knap schot, maar Stijnen redt heel goed. In de rebound trapt Iajour vanuit een scherpe hoek over.
25
Knappe combinatie bij Club Brugge, maar Vargas kan zich niet doorzetten.
27

Goal
Doelpunt van Cyril Théreau (Abdelmajid Oulmers)
Théréau brengt Charleroi weer langszij. Oulmers zet voor en de Franse spits staat alleen vrij om binnen te koppen: 1-1.
29
 2e gele kaart voor Mohamed Chakouri
Chakouri met een stevige tackle op Akpala. Hij krijgt hier een tweede gele kaart voor en dus moet Charleroi nog lang met tien verder.
33
Een vrijschop van Blondel gaat over.
35
Vervangen Mouhssine Iajour
Ingevallen Hervé Kage

Stephane Demol grijpt in en haalt Iajour naar de kant. Kagé, een jong talent, vervangt hem.
36
Een counter met veel mogelijkheden voor Charleroi. Théréau kan de bal aan Christ geven, maar verkiest zelf te trappen. Dat blijk niet de beste oplossing, want Stijnen pakt zijn schot vlot.
36

Goal
Doelpunt van Nabil Dirar (Onbekend Onbekend)
Nabil Dirar komt ingelopen en trapt de bal over Chabbert binnen. Zo staat Club opnieuw op voorsprong.
38
Oulmers duikt vrij op aan de tweede paal, maar hij besluit over. Wat een kans voor Charleroi!
41
 Rode kaart voor Abdelmajid Oulmers
Oulmers krijgt rood omdat hij een slag uitdeelt aan Donk. De Nederlandse verdediger deelde eerst wel een trap uit, al dan niet bewust. Charleroi moet zo met negen verder.

Scheidsrechter
Rust
Club Brugge mag gaan rusten met een 1-2-voorsprong. Charleroi moet nog wel een hele helft met negen verder. Het wordt dus heel moeilijk voor de Zebra's.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
Vervangen Cyril Théreau
Ingevallen Alessandro Cordaro

46
De tweede helft is begonnen. Théréau is bij Charleroi in de kleedkamer gebleven.
47
Akpala raakt Chabbert vol tegen het hoofd. De doelman blijft geblesseerd liggen.
48
Chabbert staat ondertusssen weer recht.
52
 Gele kaart voor Koen Daerden

53
 Gele kaart voor Joseph Akpala
Akpala gaat weer door in het gezicht van doelman Chabbert en krijgt geel.
54
Chabbert staat wel weer snel recht.
54
Vervangen Jorn Vermeulen
Ingevallen Karel Geraerts

55
Een flauwe trap van Dirar belandt ver over.
56
Vervangen Ronald Vargas
Ingevallen Mohamed Dahmane

Vargas gaat tegen zijn zin naar de kant en wordt vervangen door Mohamed Dahmane.
63
Club Brugge slaagt er niet in om Charleroi echt pijn te doen in de tweede helft.
66
Heel knappe beweging van Dirar, maar uiteindelijk besluit Odjidja over.
68
Blondel zet voor naar de tweede paal, maar het schot van Dahmane mislukt.
69
 Rode kaart voor Alessandro Cordaro
Breda geeft nu ook Cordaro rood. Dit lijkt een fel overdreven beslissing.
70
Ook uit de herhaling blijkt het geen rode kaart te zijn.
71
Breda fluit de wedstrijd kapot. Met 8 wordt het zo goed als onmogelijk voor Charleroi.