Datum: 04/10/2009 16:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Jan Breydel

Herbeleef Club Brugge - Anderlecht (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen Club Brugge en Anderlecht live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Vooraf
Welkom in het Jan Breydelstadion voor de klassieker Club Brugge - Anderlecht met als inzet de eerste plaats. Adrie Koster recupereert achterin Antolin Alcaraz en zet Koen Daerden op de bank. Ariƫl Jacobs wil niet te veel druk op de schouders van Romelu Lukaku leggen en kiest voor Tom De Sutter in de basis. Hij recupereert ook Lucas Biglia.
Opstellingen
Club Brugge: Stijnen Stijn, Hoefkens Carl, Klukowski Michaƫl, Dirar Nabil, Sonck Wesley, Akpala Joseph, Geraerts Karel, De Mets Gertjan, Alcaraz Antolin, Odjidja-Ofoe Vadis, Perisic Ivan.
Anderlecht: Proto Silvio, Deschacht Olivier, Biglia Lucas, Van Damme Jelle, Kanu Rubenilson Dos Santos Da Rocha, Boussoufa Mbark, Legear Jonathan, De Sutter Tom, Juhasz Roland, Gillet Guillaume, Sare Bakary.
1
Anderlecht brengt de wedstrijd op gang.
2
Blauw-zwart zet meteen druk naar voren. Proto moet het leer over de zijlijn wegwerken.
5
De beginfase van de topper is voor Club Brugge. Silvio Proto bedreigen zat er echter nog niet in.
6
Zware tackle van Sare op Dirar. De middenvelder komt ervan af met een vermaning.
11
De eerste hoekschop van de wedstrijd is voor Anderlecht, maar levert geen gevaar op voor de kooi van Stijnen.
13
De eerste kans is voor Club Brugge. Perisic zet zich mooi door op de flank en brengt voor doel. Akpala kopt naast.
15
Wat een misser van Joseph Akpala! Donderdag maakte hij nog een wereldgoal tegen Toulouse, maar alleen voor Silvio Proto kan de Nigeriaan het niet afmaken en schiet hij recht op de paars-witte goalie. Dit had absoluut een doelpunt moeten zijn.
17

Goal
Doelpunt van Antolin Alcaraz (Wesley Sonck)
Alcaraz brengt Club dan toch op voorsprong. Een vrije trap van Michael Klukowski wordt met het hoofd verlengd door Wesley Sonck. Aan de tweede paal kan Alcaraz volledig vrij inkoppen. Een verdiende voorsprong voor blauw-zwart.
21
Anderlecht is dicht bij de gelijkmaker. Een schot van Jonathan Legaer spat uiteen op de paal.
23

Goal
Doelpunt van Tom De Sutter (Onbekend Onbekend)
De bordjes staan al terug gelijk. Stijnen lost een schotja van Kanu en De Sutter is er als de kippen bij om van dichtbij de 1-1 binnen te schuiven.
25
 Gele kaart voor Lucas Biglia

29
Club Brugge ontsnapt aan de 1-2. Jonathan Legaer glipt door de buitenspelval en probeert de bal over Stijnen te stiften. Het leer gaat naast.
31
De wedstrijd is wat stilgevallen na de gelijkmaker van De Sutter. CLub Brugge heeft minder greep op de wedstrijd en ook Anderlecht kan zich niet echt doordrukken.
34
Vervangen Olivier Deschacht
Ingevallen Victor Bernardez

Deschacht is geblesseerd en moet het veld verlaten. Hij wordt vervangen door Bernardez.
38

Owngoal
Owngoal van Jelle Van Damme: -
Jelle Van Damme veschalkt zijn eigen doelman. Karel Geraerts kan onvoldoende bij een voorzet van Perisic, Van Damme is verrast en duwt de bal in eigen doel.
40

Goal
Doelpunt van Wesley Sonck (Joseph Akpala)
Wat een mokerslag voor Anderlecht net voor rust na een snelle en perfect uitgevoerde tegenaanval van Club Brugge. Joseph Akpala biedt Sonck op een schoteltje de 3-1 aan. De Ninovieter moet het leer maar binnenduwen.
43
Van Damme probeert zijn foutje goed te maken en knalt de bal richting doel. Hoefkens en Alcaraz gooien zich met een ware doodsverachting in de baan van het schot.


Scheidsrechter
Rust
Club Brugge gaat rusten met een comfortabele 3-1-voorsprong. Antolin Alcaraz kopte blauw-zwart al vroeg op voorsrpong. Na de gelijkmaker van De Sutter leken we naar binnen te gaan met een gelijke stand, maar een eigen doelpunt van Van Damme en een treffer van Wesley Sonck zetten de Bruggelingen op rozen.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
We zijn er terug aan begonnen. Slaagt Anderlecht erin nog iets terug te doen of wordt Club Brugge de nieuwe leider?
46
Het is nog even wachten op de start van de tweede helft. Het net in het doel van Stijnen moet terug vastgemaakt worden aan het doelkader.
46
Vervangen Jonathan Legear
Ingevallen Thomas Chatelle


50
Anderlecht gaat op zoek naar de aansluitingstreffer en zet meer druk naar voren. Chatelle gooit het leer in de zestien. Iets te scherp, Stijnen plukt eenvoudig uit de lucht.
52
Biglia gaat neer op de rand van de zestienmeter. Wouters ziet er geen fout in en laat doorspelen. Club Brugge komt goed weg en speelt met vuur.
53
 Gele kaart voor Tom De Sutter

56
Karel Geraerts gaat neer in de zestienmeter, maar ook hier geeft Wouters geen krimp. Proto mag uittrappen.
58
 Gele kaart voor Guillaume Gillet
Gillet krijgt geel voor een fout op Dirar.
59
Vervangen Rubenilson Kanu
Ingevallen Romelu Lukaku

Lukaku krijgt in zijn eerste topper tegen Club Brugge een halfuur om zich te bewijzen.
60
Club Brugge komt terug beter in de wedstrijd. Perisic brengt de bal voor doel, maar Joseph Akpala kan er net niet bij. Het schot van Karel Geraerts gaat over.
62
 Gele kaart voor Karel Geraerts

63
Stijnen komt uit bij een vrije trap van Mbark Boussoufa en bokst het leer richting Jelle Van Damme. Het schot van de verdediger wordt afgeblokt door een Brugs lichaamsdeel.
64
De eerste actie vn Lukaka in de wedstrijd is een feit. De Sutter zwiept de bal voor doel, Lukaku kopt terug richting centrum. Stijnen raapt rustig op.
66
Mooi uitgespeelde tegenaanval van Club Brugge. De West-Vlamingen vergeten er echter iets mee te doen.
68
Het leer komt na een slechte uitrap van Proto bij Wesley Sonck terecht. De Ninovieter heeft iets moois in gedachten en wil Proto met een stift verschalken. De Anderlecht-doelman heeft geen probleem.
69
Wesley Sonck heeft de 4-1 aan de voet, de Rode Duivel trapt echter naast.
70
Bernardez verlaat geblesseerd het veld. Anderlecht heeft al zijn wissels opgebruikt en dreigt de wedstrijd te moeten volmaken met tien man.
71
De eerste kans voor Anderlecht na rust komt op naam van Tom De Sutter. Stijnen bokst de kopbal van de Oost-Vlaming naar veiliger oorden.
73
Vervangen Ivan Perisic
Ingevallen Ronald Vargas


76
Biglia flirt met de rode kaart. De Argentijn heeft al geel en gaat hard door op Nabil Dirar. Het is niet de eerste tik die Biglia na rust uitdeelt.
77
De paars-witte supporters veren recht. Een schot van Lukaku doet de netten trillen. Jammer genoeg voor de paars-witte fans belandde de poging van de 16-jarige aanvaller in het zijnet.
78
Vervangen Joseph Akpala
Ingevallen Dorge Kouemaha


82
 Gele kaart voor Vadis Odjidja

83

Goal
Doelpunt van Ronald Vargas (Nabil Dirar )
Club Brugge beslist de wedstrijd definitief na een uitstekend uitgespeelde tegenaanval. Nabil Dirar stuurt Ronald Vargas alleen richting Proto, de Venezolaan blijft kalm en tikt de 4-1 subtiel over Proto.
86
Vervangen Wesley Sonck
Ingevallen Koen Daerden


90
Nabil Dirar heeft de kans om de 5-1 op het bord te zetten, maar is te egoĆÆstisch. De Marokkaan wil zelf afwerken en wacht te lang. Hij had het leer beter aan de vrijstaande Vargas gegeven.
90+2

Goal
Doelpunt van Tom De Sutter (Mbark Boussoufa)
De Sutter mildert nog tot 4-2.


Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.