Datum: 03/10/2009 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Schiervelde

Herbeleef Roeselare - Cercle Brugge (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen Roeselare en Cercle Brugge live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Vooraf
Welkom op Schiervelde voor de wedstrijd tussen Roeselare en Cercle Brugge. Roeselare heeft dringend punten nodig. De troepen van Dennis Van Wijk staan op een weinig benijdenswaardige laatste plaats met amper drie punten. Voor de komst van groen-zwart kan de Nederlander op al zijn spelers beroep doen. Bram Vandenbussche speelt voor het eerst tegen zijn ex-ploeg. Bjarni Vidarsson zal in het Cerclekamp zijn oudere broer Arnar tegenkomen. Glen De Boeck kan voor de de korte verplaatsing naar Roeselare niet rekenen op de geblesseerden Igor Gjuzelov en Tony Sergeant. Na het gelijkspel op Standard en de thuiszege tegen KV Mechelen kan de Cerclecoach iets vrijer ademen. De Bruggelingen staan momenteel negende met elf punten.
Opstellingen
Roeselare: Sierens Jurgen, Vandenbussche Bram, Mirvic Damir, Huyghebaert Jeremy, Kucera Stepan, Tanghe Stefaan, El Gaaouiri Samir, Vidarsson Bjarni, Van Loo Anthony, Dequevy Joerie, Dissa Mahamadou Mama.
Cercle Brugge: Coppens Jo, Evens Bernt, Viane Denis, Kelhar Dejan, Cornelis Hans, Vidarsson Arnar, Boi Frederik, Vossen Jelle, Prince Nyoni Vusumuzi, Gombami Honour, Iachtchouk Oleg.
1
De wedstrijd is van start gegaan.
2
Bram Vandenbussche is duidelijk nog niet vergeten bij Cercle. De groen-zwarte supporters ontvouwen een spandoek waarop staat: "Bram VDB is en blijft een Cercleboy."
5
Cercle begint goed aan de match met een schot van Cornelis. Sierens toont zich attent.
8
Jelle Vossen wordt op de rechterflank neergelegd. Sierens heeft alle moeite van de wereld met de rechtstreekse vrijschop van Nyoni.
10
Daar komt Roeselare voor het eerst de neus aan het venster steken. Een volley van Mama Dissa belandt een meter of twee naast.
12
 Gele kaart voor Stefaan Tanghe
Tackle op Gombami.
16
 Gele kaart voor Arnar Vidarsson
Duwfout.
17
Veel valt er voorlopig niet te beleven op Schiervelde. Het is hopen op betere tijden en meer inspiratie bij de spelers...
20
Wat is die middencirkel toch een interessante plek om te voetballen. Hopelijk beseffen de spelers dat ze daar buiten moeten gaan om doelpunten te maken.
22
Boi lijkt het begrepen te hebben. De Cerclespeler snijdt door het midden en trapt met links op doel. Sierens kan makkelijk pakken.
23

Goal
Doelpunt van Mahamadou Mama Dissa (Jeremy Huyghebaert)
Goal! Goal! Goal! Na balverlies van Gombami bereikt Huyghebaert Mama Dissa die de bal mooi voorbij Coppens plaatst. Dat de match moge openbreken nu!
27
Coppens glijdt door het natte veld met de bal buiten zijn strafschopgebied. Roeselare kan niets aanvangen met de vrijschop.
34

Goal
Doelpunt van Frederik Boi (Onbekend Onbekend)
Na een mislukte tussenkomst van Sierens kan Boi profiteren en Cercle langszij brengen.
37
Plots lijkt dit een interessante match te worden. Een afstandsschot van El Gaaouri belandt enkele meters naast het doel van Coppens.
39
Na een mooie combinatie van de thuisploeg besluit Bjarni Vidarsson, die tegen zijn oudere broer speelt, voorlangs.
41
Vervangen Samir El Gaaouiri
Ingevallen Collins John

El Gaaouiri moet geblesseerd het veld verlaten.
44
 Gele kaart voor Bram Vandenbussche
Tweede gele kaart voor de thuisploeg. Vandenbussche krijgt tegen zijn ex-ploeg geel nadat hij Gombami met de arm tegenhield.


Scheidsrechter
Rust
Na een zwakke eerste helft gaan beide teams de rust in met een 1-1-gelijkspel. Mama Dissa bezorgde Roeselare een onverwachte voorsprong, maar Boi maakte iets voorbij het halfuur gelijk. We hopen op een betere tweede helft!

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
We zijn er weer aan begonnen. Cercle heeft net afgetrapt.
46
Cercle meteen met een eerste kans. Sierens pakt de voorzet van Boi.
50
Een schot van Van Loo wordt in hoekschop gewerkt.
51
 Gele kaart voor Oleg Iachtchouk
Trekfout op Mama Dissa.
53
Kucera kopt een voorzet van Van Loo naast.
56
De wedstrijd ligt even stil. Een van de lijnrechters heeft vermoedelijk iets tegen het hoofd gekregen.
59
We voetballen weer. Een voorzet van Huyghebaert wordt door Coppens goed weggebokst.
61

Goal
Doelpunt van Bernt Evens (Onbekend Onbekend)
Na een hoekschop van Cercle krijgt men bij Roeselare de bal niet weg. Evens knalt het leer mooi in het dak van het doel.
65
Sierens is iets sneller op de bal dan een aanstormende Vossen.
68
Cercle heeft moed geput uit die voorsprong. Op een mooie steekpas van Cornelis mist Vossen zijn controle, waardoor de wenkende kans verkeken wordt.
72
Mama Dissa speelt Tanghe vrij, maar Coppens toont zich bij de les.
74
Vervangen Bram Vandenbussche
Ingevallen Stefan Nikolic


75
 2e gele kaart voor Arnar Vidarsson
Roeselare krijgt een vrijschop, maar Vidarsson loopt te snel uit de muur. Ref Boelen toont de Ijslander een tweede geel karton en dus rood.
79
Vervangen Honour Gombami
Ingevallen Sergiy Serebrennikov

De Boeck bouwt na de rode kaart van Vidarsson meer zekerheid in door Serebrennikov in de ploeg te brengen ten nadele van Gombami.
81
 Gele kaart voor Frederik Boi
Ref Boelen fluit voor een fout, maar Boi gaat door en legt de bal in het mandje. Boelen is onverbiddelijk en geeft Boi ook geel.
83
Wat een kans voor Vossen om de match te beslissen. De Genkhuurling van Cercle slaagt er nog in om voor een leeg doel te missen.
84
Vervangen Jelle Vossen
Ingevallen Dominic Foley


87

Goal
Doelpunt van Bjarni Vidarsson (Mahamadou Mama Dissa)
Op voorzet van Mama Dissa scoort Vidarsson de gelijkmaker.
88
 Gele kaart voor Hans Cornelis

89
Vervangen Frederik Boi
Ingevallen Olivier Claessens


90

Goal
Doelpunt van Mahamadou Mama Dissa (Onbekend Onbekend)
Wat een opdoffer voor Cercle. Mama Dissa maakt zijn tweede van de avond en bezorgt Cerlce meer dan waarschijnlijk een koude douche.


Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.