andAnderlecht
chaCharleroi
Datum: 17/10/2009 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Lotto Park
Anderlecht op maturiteit voorbij Charleroi
T. Coremans
| 0 reacties
Anderlecht op maturiteit voorbij Charleroi
Foto: © SC

Anderlecht heeft in eigen huis Charleroi verslagen. Ondanks een veelbelovende start kwamen de Carolo's toch achter. Biglia opende de score. Net voor de pauze scoorde Lukaku de tweede en laatste treffer van de avond.

Met fris en complexloos combinatievoetbal verrasten de Carolo’s de thuisploeg in de openingsfase van de wedstrijd. Charleroi combineerde als een Europese subtopper en liet de paars‑witten achter de bal aanhollen. Het middenveld werd overheerst door de bezoekers. Hierop kon Anderlecht niet meteen een antwoord vinden. Een met het hoofd teruggelegde kopbal van Boussoufa richting Tom De Sutter was de enige dreiging die de thuisploeg creëerde. De Rode Duivel haalde uit met een halve omhaal maar het leer ging ruimschoots over.


Al was de openingsfase voor de Zebra's, Anderlecht trok het laken beetje bij beetje naar zich toe. De vicekampioen verzamelde enkele kleine kansjes via De Sutter. Halverwege de eerste helft legde Lucas Biglia aan van op zo'n 25 meter. De Argentijn, niet de beste afwerker, schilderde op haarfijne wijze de bal achter Chabbert, 1-0. Charleroi slaagde er niet in na de tegentreffer de rust te bewaren. Het collectief werd vergeten waardoor het individualisme de kop opstak. Dat leidde meermaals tot voorkombaar balverlies. Anderlecht groeide in de wedstrijd.


Zonder echt diep te moeten gaan zwaaide paars-wit nu de scepter. Hoe in één speelhelft het overwicht kan omslaan toonden beide ploegen aan. De verdediging, die nochtans sterk startte, begaf zich almaar meer op zwak ijs. Toende buitenspelval faalde en Boussoufa collega Romelu Lukaku alleen wegstuurde, wist je wat er ging gebeuren. De Brusselse reus stormde op doel af, met Kéré zij aan zij, en knalde na een knappe spurt de bal hoog in doel. De comfortabele 2-0 ruststand was een feit. Voordien liet Mujangi Bia de kans op de gelijkmaker liggen. Hij kon de zeer ver uitgekomen Proto niet verrassen. De Anderlecht-doelman toverde een knappe tackle uit de benen.


De bezoekers startten weinig aangedaan aan de tweede periode en duwden de Brusselaars andermaal vaak terug op eigen helft. Cordaro kreeg de beste kans, maar werd onterecht teruggefloten voor buitenspel. De aansluitingstreffer hing in de lucht maar net zoals voor de koffiepauze eiste Sporting Anderlecht de scepter weer snel terug. Door de op elkaar plakkende linies, langs beide kanten, werd het middenveld druk bevolkt. De korte ruimtes leverden minder spektakel op, waardoor ook doelkansen lange tijd op zich lieten wachten.


Ondanks de mindere tweede helft speelde paars-wit de wedstrijd autoritair en matuur uit. Met het oog op het Europese treffe
n met Timisoara verspeelde de thuisploeg niet teveel energie. Ondanks de vele afwezigen toonde Anderlecht vanavond indicaties van een stabiel blok. De motor lijkt stilaan weer op gang te komen. (AN)

 


Opstellingen

Anderlecht Anderlecht

  Speler G Beoordeel
Proto Silvio 90' -
Van Damme Jelle   90' -
Juhasz Roland 90' -
Gillet Guillaume 90' -
Boussoufa Mbark A 90' -
Biglia Lucas 90' -
Sare Bakary 90' -
Kanu Rubenilson 78' -
De Sutter Tom 45' -
Mazuch Ondrej 90' -
Lukaku Romelu 90' -
  Bank G Beoordeel
Chatelle Thomas 12' -
Suarez Matías 45' -

Charleroi Charleroi

  Speler G Beoordeel
Chabbert Sébastien 90' -
Cordaro Alessandro 60' -
Kéré Mahamoudou 90' -
Franquart Peter 90' -
Brillault Maxime 90' -
Oulmers Abdelmajid 90' -
Christ Grégory 90' -
Mujangi Bia Geoffrey 90' -
Dos Santos Costa Orlando 90' -
Théreau Cyril 72' -
Habibou Habib 45' -
  Bank G Beoordeel
Al Hosni Amad 18' -
Iajour Mouhssine 30' -
Kage Hervé   45' -
Herbeleef Anderlecht - Charleroi