Datum: 17/10/2009 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Het Kuipje

Herbeleef Westerlo - Standard (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen Westerlo en Standard live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Vooraf

Opstellingen
Westerlo: De Winter Yves, De Petter Steven, Dekelver Dieter, Tomou Bertin, Van Kerckhoven Nico, Van Hout Joris, Iakovenko Oleksandr, Delen Jef, Farssi Rachid, Annab Lens, Vanaudenaerde Günther.
Standard: Bolat Sinan, Rocha Ricardo, Felipe (Felipe Trevizans Martins), Dalmat Wilfried, Mbokani Dieumerci, Mulemo Landry, Dacourt Olivier, Camozzato Marcos, Jovanovic Milan, Nicaise Benjamin, Carcela-Gonzalez Mehdi.
1
Standard trapt de wedstrijd op gang.
4
Nog geen kansen genoteerd in het Kuipje. De Rouches staken al twee keer de neus aan het venster, maar konden De Winter nog niet aan het werk zetten.
8
Een eerste keer Westerlo. Vanaudenaerde zwaait de bal voor doel, Bolat onderschept het leer voor Bertin Tomou. Het is nog wachten op echt doelgevaar.
10
Snelle tegenstoot van Westerlo via Dekelver die doorsteekt tot bij Iakovenko. De Oekraïner krijgt de bal echter niet onder controle.
12
De eerste hoekschop van de wedstrijd is voor Standard.
13
En ook de eerste kans is voor de Rouches. En het is meteen een goede. Dalmat recupereert het leer en brengt voor doel. Da Winter haalt met een snelle voetreflex de kopbal van Jovanovic uit doel.
17
 Gele kaart voor Dieumerci Mbokani
Mbokani gaat iets te fel door op Van Kerckhoven en ontvangt het eerste karton van de avond.
20
Dekelver zet een eerste keer Sinan Bolat aan het werk. De Turkse doelman heeft weinig problemen met het zwakke afstandsschot.
23
 Gele kaart voor Benjamin Nicaise
Een tweede geel voor Standard. Nicaise gaat het boekje van Nzolo in na een gemene tik aan Annab.
24

Goal
Doelpunt van Dieter Dekelver (Onbekend Onbekend)
Dekelver brengt Westerlo op voorsprong. Een schot van Iakovenko wordt afgeblokt. In de kluts krijgt Dekelver de bal voor zijn voet. Via de paal gaat zijn schot binnen.
26
 Gele kaart voor Olivier Dacourt
Standard incasseert al een derde gele kaart na een fout van Dacourt op Delen.
26
 Gele kaart voor Dieter Dekelver

28
Westerlo is opnieuw gevaarlijk, maar Tomou kan net niet bij een voorzet van Iakovenko.
29
Het is bijna 2-0 via Dekelver. Hij duikt helemaal vrij aan de tweede paal op. Via Bolat gaat het leer in hoekschop, maar die levert geen gevaar.
30
Een vrije trap van Carcela belandt aan de tweede paal voor de voeten van Rocha. De Braziliaan besluit met een voorzet-schot. Westerlo werkt het leer weg.
33

Goal
Doelpunt van Dieter Dekelver (Oleksandr Iakovenko)
Het Kuipje danst. Dekelver brengt Westerlo met zijn tweede van de avond op 2-0 tegen de landskampioen. Iakovenko stuurt de Limburger knap diep. Alleen voor Bolat blijft Dekelver kalm en prikt hij het leer tegen de netten.
39
Standard acteert opvallend zwak. De Rouches zullen na de rust uit een ander vaatje moeten tappen, willen ze nog punten mee naar Luik nemen.
44
Jovanovic probeert zich door de Westelse defensie te dribbelen, maar loopt zich vast. De Serviër is misnoegd, er was echter weinig aan de hand.
45
 Gele kaart voor Jef Delen

45
Westerlo speelt achterin met vuur. Jovanovic wordt de diepte ingestuurd, maar stift het leer op het dak van het doel. Jan Ceulemans is bijzonder kwaad na het concentratieverlies net voor rust.


Scheidsrechter
Rust
Westerlo ruikt een stunt. De jongens van Jan Ceulemans gaan rusten met een 2-0-voorsprong tegen een mat Standard. Dieter Dekelver wist Sinan Bolat twee keer te verschalken.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
We zijn vertrokken voor de tweede helft. Kan Standard nog iets terugdoen of pakt Westerlo de scalp van de Rouches?
51
Wat een geklungel in de Standard-defensie. Rocha wil terugspelen op Sinan Bolat, maar tikt het leer weg voor de voeten van de Turkse doelman. De Braziliaan besluit dan maar om het leer over de zijlijn weg te trappen.
58
Vervangen Milan Jovanovic
Ingevallen Moussa Traore

Een opvallende vervanging bij Standard. Bölöni haalt met Jovanovic de enige speler van het veld die Yves De Winter al kon bedreigen.
58
Vervangen Wilfried Dalmat
Ingevallen Gohi Bi Cyriac


67
Opnieuw zwak uitverdedigen bij Standard. Tomou krijgt het leer zomaar cadeau van een rood-witte verdediger. Zijn schot wordt afgeblokt door Ricardo Rocha.
68
Eindelijk wat opwinding in het Kuipje na rust. Na een snelle tegenstoot van Westerlo verdwijnt een schot van Annab via een verdediger in hoekschop. Die levert niets op.
70
Carcela twijfelt te lang om te schieten en gaat dan neer in de zestienmeter. Opnieuw geen strafschop voor Standard. De bezoekende supporters achter het doel van De Winter gaan uit hun dak.
71
Vervangen Mehdi Carcela
Ingevallen Réginal Goreux


72
Westerlo blijft de meest doelgerichte ploeg. Rachid Farssi legt aan uit de tweede lijn. Sinan Bolat tikt het leer over zijn doel. Bertin Tomou knikt het leer in de daaropvolgende hoekschop net naast.
76
Ricardo Rocha heeft een duidelijke hoofdwonde en speelt verder met een verband rond het hoofd.
77
Iakovenko draait een vrije trap in de korte hoek. Sinan Bolat glijdt het ler in hoekschop. Die blijft zonder gevaar.
78
Nu schreeuwt ook Westerlo om een strafschop. Jef Delen loopt na een één-twee met Tomou tegen Camozzato aan. Ook hier legt Nzolo de bal niet op de stip.
82
De Rouches hebben nog acht minuten om het tij te keren. De eerste nederlaag van het seizoen komt angstvallig dichtbij.
83
En het is zelfs bijna 3-0. Dekelver knikt het leer over Sinan Bolat, maar besluit dan op de paal. Rocha maakte het de Limburger moeilijk om goed af te drukken.
84
Standard kan nog eens dreigen. Het gekraakte schot van Cyriac hobbelt naast.
86
Vervangen Bertin Tomou
Ingevallen Momodou Ceesay


90
Er worden vier minuten toegevoegde tijd bijgeteld.
90+1
Een nieuwe kans voor Westerlo op de 3-0. Bolat gaat echter goed plat op een schot van Ceesay.
90+2
Vervangen Dieter Dekelver
Ingevallen Moses Adams

Dekelver wordt beloond voor zijn twee doelpunten en krijgt een applausvervaging.