cluClub Brugge
stvSTVV
Datum: 31/10/2009 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 13
Stadion: Jan Breydel

Herbeleef Club Brugge - STVV (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen Club Brugge en STVV live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!
00:00
Via een groot spandoek met de tekst "We have a dream: een eigen stadion nu!" uit de harde kern van Club zijn ongenoegen over de recente ontwikkelingen in het stadiondossier.
00:00
De spelers zijn met de opwarming bezig.

Vooraf
Welkom in het Jan Breydelstadion voor de ontmoeting tussen Club Brugge en Sint-Truiden. Bij blauw-zwart niets dan lachende gezichten na de recente 16 op 18 en de verovering van de koppositie in de Pro League. Coach Adrie Koster kan weer een beroep doen op de herstelde Wesley Sonck en Jeroen Simaeys. Ook Dorge Kouemaha is er opnieuw bij na zijn verbanning wegens negatieve uitlatingen in de pers. Jonathan Blondel is geelgeschorst. Mohamed Dahmane, Roy Meeus en Thibaut Van Acker zijn niet geselecteerd. Tegenstander Sint-Truiden zit momenteel in de hoek waar de klappen vallen. De Kanaries puurden uit hun laatste vijf confrontaties nul punten. Dinsdag ging STVV er ook nog eens uit in de beker tegen KRC Genk. De felgeplaagde coach Guido Brepouls moet in Brugge met geblesseerden Sidibe, Cantaluppi, Chimedza en Buysens ook nog eens zijn volledige centrale as missen. Middenvelder Peter Delorge schuift hierdoor een rij naar achteren.
Opstellingen
Club Brugge: Stijnen Stijn, Hoefkens Carl, Klukowski Michaël, Dirar Nabil, Akpala Joseph, Vargas Ronald, Geraerts Karel, Alcaraz Antolin, De Mets Gertjan, Odjidja-Ofoe Vadis, Perisic Ivan.
Sint-Truiden: Mignolet Simon, Mennes Wim, Euvrard Vincent, Odoi Denis, Charaï Issame, Onana Hervé Ndjana, Wagemakers Marc, Appeltans Jeroen, Delorge Peter, Schouterden Nils, Deferm Giel.
1
Charaï en Onana hebben de partij zonet op gang getrapt.
2
Dirar met het eerste schot tussen de palen. Mignolet gaat goed plat.
5
De thuisploeg eist meteen het meeste balbezit op.
6
Wat een kans voor STVV: Onana kopt een voorzet van Charai centimeters over. Hier komt Club goed weg.
11
Het spel ligt even stil want Hoefkens ligt geblesseerd op de grond. Donk maakt zich al klaar om in te vallen.
12
Vervangen Carl Hoefkens
Ingevallen Ryan Donk

Hoefkens kan niet meer verder en wordt vervangen door Donk.
15
Club voetbalt veel te slordig in deze beginfase. De thuisploeg lijdt veel te veel balverlies.
17
Eindelijk twee goede voorzetten na elkaar van de thuisploeg. Zowel Vargas als Dirar kunnen echter geen medespeler bereiken in de zestien.
19
Het thuispubliek krijgt het stilaan op zijn heupen van het gestuntel bij Club. Nu is er een misverstand tussen Stijnen en Odjidja. De doelman komt uit op een voorzet, maar Odjidja kopt de bal nog voor zijn neus weg.
21
Vargas met een mooi schot, maar de bal wijkt nog af op een rug. Weg kans.
23
Oh la la, wat een actie van Perisic. De Kroaat dribbelt zich mooi voorbij zijn tegenstander en vindt de vrije Akpala. Diens schot wordt met de hand beroerd door een STVV-speler, maar ref Hamer heeft dat niet gezien.
26
Op voorzet van Dirar kopt Geraerts goed naar de grond, maar er zit te weinig kracht achter om Mignolet te verrassen.
29
Eindelijk wat druk van Club. Mignolet heeft de grootste moeite met een schot van Vargas. Akpala kan er niet van profiteren.
30
Na een mooie doorsteekbal van Odjidja op Geraerts komt de bal bij De Mets terecht. Akpala kopt diens voorzet over. Club lijkt de partij nu stevig in handen te nemen.
33
Alcaraz verstuurt veel slechte lange ballen. Totnogtoe bereikte geen enkele zijn doel.
35
Wat een kans voor Akpala. Na een mooie laterale pas van Dirar op Geraerts legt laatstgenoemde het leer panklaar voor de Nigeriaan, maar die knalt pal op Mignolet. Hier zat zeker meer in.
39
Tweede vervanging van de match: de lekke matchbal wordt gewisseld voor een goed exemplaar.
45
Laatste mogelijkheid van de eerste helft: Club krijgt nog een hoekschop.


Scheidsrechter
Rust
Club Brugge en Sint-Truiden gaan rusten met een brilscore. STVV startte snedig en kreeg meteen een reuzekans langs Onana. Blauw-zwart verviel veel te vaak in slordig en ongeconcentreerd spel. Veel uitgespeelde kansen vielen er niet te noteren. De beste mogelijkheid was voor Akpala, maar de Nigeriaan besloot pal op Mignolet.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
Akpala en Vargas trappen de tweede helft op gang.
47
Odoi slaat de bal uit de handen van Klukowski, wat hem op een reprimande van ref Hamer te staan komt. De Luxemburger houdt het geel voorlopig op zak.
48
Hamer krijgt nu het stadion tegen zich omdat hij eerst een fout op Geraerts niet fluit, maar enkele seconden later een overtreding van Odjidja wel bestraft.
49
Alcaraz is niet aan zijn beste partij bezig. Nu trapt hij de bal zomaar in de voeten van Odoi. Diens voorzet is echter net te hoog voor Charai.
51
Deferm controleert de bal ongelukkig met de hand even buiten de zestien. Een mooie gelegenheid voor de thuisploeg dient zich aan.
52
Oh la la, hier komt STVV goed weg! De schitterende krulbal van Perisic ketst via de paal buiten. Mignolet stond erbij en keek ernaar.
53
Nu is het de beurt aan Vargas. De Venezolaan legt van ver aan, de bal gaat een metertje over.
55
Club blijft dreigen. Deze keer Dirar aan het kanon, maar Akpala loopt in de weg.
57
Akpala verschalkt bijna Mignolet, maar de STVV-doelman kan er nog met de vingertoppen bij. De daaropvolgende hoekschop wordt door een bezoeker van de lijn geveegd en op de rebound van Odjidja moest Mignolet alles uit de kast halen. Een ware belegering van het bezoekende doel.
66
Wat een misser weer van Akpala. Nu schiet de Nigeriaan te zwak in om Mignolet te verontrusten.
67
Vervangen Nils Schouterden
Ingevallen Alex Da Silva


71
O-n-g-e-l-o-f-e-l-i-j-k, maar Mignolet lijkt niet te kloppen vanavond. Nu weert de STVV-doelman een poging van Vargas in hoekschop.
73

Goal
Doelpunt van Ronald Vargas (Nabil Dirar )
Een schijnbaar ongevaarlijke hoge voorzet van Dirar wordt door Vargas tegen de touwen gewerkt. Bij STVV is er veel protest omdat zij vinden dat Mignolet gehinderd werd.
74
 Gele kaart voor Alex Da Silva

78
Vervangen Joseph Akpala
Ingevallen Dorge Kouemaha


78
Vervangen Jeroen Appeltans
Ingevallen Jonathan Wilmet


79
 Gele kaart voor Wim Mennes

81
Vervangen Ronald Vargas
Ingevallen Wesley Sonck

Onder luid applaus verlaat Vargas het veld.
84
Onana scoort voor STVV, maar Hamer had al lang voor offside gefloten. Het Truiense feestje gaat niet door.
88
De Limburgers proberen nog de bakens te verzetten, maar dat lijkt makkelijker gezegd dan gedaan.


Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.