Datum: 07/11/2009 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)

Herbeleef Germinal Beerschot - STVV (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen Germinal Beerschot en STVV live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Vooraf

Opstellingen
Germinal Beerschot: Pacovski Tomislav, Monteyne Pieterjan, De Decker Wim, Clement Philippe, MacDonald Sherjill, Haroun Faris, Tshibuabua Bavon, Monteyne Martijn, Mikulic Tomislaw, Wamfor Justice, Goor Bart.
Sint-Truiden: Mignolet Simon, Euvrard Vincent, Odoi Denis, Wilmet Jonathan, Charaï Issame, Onana Hervé Ndjana, Wagemakers Marc, Appeltans Jeroen, Schouterden Nils, Delorge Peter, Deferm Giel.
1
Boucaut heeft voor het eerst gefloten. Zet Germinal Beerschot zijn opmars verder of kan STVV voor het eerst in zeven wedstrijden nog eens een punt pakken?
2
De eerste volwaardige aanval is van de thuisploeg. De voorzet van Martijn Monteyne wordt uiteindelijk makkelijk uit de lucht geplukt.
3
STVV probeert de reageren, maar de pass van Onan op Schouterden is te hard.
4
Wat een actie van Bart Goor. De middenvelder dribbelt zich voorbij vier-vijf Kanaries en besluit dan op doel. Simon Mignolet is goed uitgekomen om een vroege achterstand te voorkomen. De hoekschop levert niets op.
7
De tegenstoten van STVV missen dreiging. Onana verlengt een vrije trap van Charai. Pacovski ziet het leer enkele meters over zijn doel over de achterlijn vliegen.
8
Germinal Beerschot dicteert duidelijk het spel. Een tweede hoekschop van Goor wordt door de sterke Mignolet weggebokst.
10
Simon Mignolet ziet de Ratten opnieuw voor zijn doel opduiken. Deze keer is het een Nederlandse, Sherjill MacDonald. De aanvaller besluit naast.
13
Pacovski wordt voor het eerst aan het werk gezet door Charai. Onana neemt een verre bal mooi uit de lucht en legt die terug op Charai. Zijn vluchtschot vormt geen probleem voor Charai.
17
Het tempo is wat gezakt. Germinal Beerschot zoekt naar de openingen, maar Sint-Truiden vangt de Antwerpenaren goed op. Wamfor probeert het dan maar vanuit de tweede lijn. Zijn poging vliegt bijna uit het Olympisch Stadion.
21
Vervangen Marc Wagemakers
Ingevallen Alex Da Silva

Vroege wissel bij Sint-Truiden. De geblesseerde Wagemakers wordt vervangen door Alex Da Silva.
23
STVV dwingt een eerste hoekschop af. Kan het Pacovski nog eens aan het werk zetten?
24
Zeer zwakke hoekschop. Bart Goor werkt weg aan de eerste paal.
25

Goal
Doelpunt van Hervé Ndjana Onana (Jonathan Wilmet)
Tegen de gang van het spel staat het 0-1. Onana mag vanuit buitenspel alleen richting Pacovski gaan. De kleine aanvaller blijft heel kalm, omspeelt de Macedonische doelman en legt het leer dan in het lege doel. Een mooie afwerking, maar eigenlijk had dit doelpunt niet mogen tellen.
30
Germinal Beerschot probeer terug te slagen, maar vindt voorlopig geen sleutel om de geel-blauwe poort te openen. Het dreigt nog een moeilijk avond te worden voor paars-wit.
34
Haroun zet met een subtiel passje MacDonald alleen voor doel. De Nederlander wort wel afgevlagd. Milimeterwerk voor de lijnrechter.
36
De Ratten voeren de druk weer wat op en dwingen een nieuwe hoekschop af.
36
Mirakelsave van Simon Mignolet! Het leer valt voor de voeten van MacDonald. De Nederlander plaatst het leer in doel, Mignolet houdt met een schitterende reflex zijn netten proper.
37
MacDonald krijgt een herkansing, maar wringt ze vakkundig de nek om. Zijn schot vliegt meters over de kooi van Mignolet.
40
 Gele kaart voor Giel Deferm
Deferm gaat met heel zijn lichaam aan Tshibuabua hangen en krijgt terecht geel.
40
Mignolet is weer aan een schitterende wedstrijd bezig. Haroun kan vlak voor doel nog met de tip van de schoen het leer beroeren. Mignolet staat opnieuw op de goede plaats om een doelpunt te voorkomen.
45
Ei zo na wordt het 0-2 voor STVV. Alex dribbelt de paars-witte verdediging tureluurs, Philippe Clement werkt de voorzet van de Braziliaan bijna in eigen doel. Op de hoekschop stuiten Euvrard en Onana nog op Pacovski.


Scheidsrechter
Rust
Tegen de gang van het spel in gaat Sint-Truiden rusten met een 0-1-voorsprong. Germinal Beerschot verzamelde een handvol kansen, maar stuitte op een opnieuw sterke Simon Mignolet. Aan de andere kant mocht Hervé Onana scoren vanuit buitenspel.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
We zijn eraan begonnen voor de volgende 45 minuten. Kan Germinal Beerschot nog iets terugdoen.
46
Al vroeg in de tweede helft een vrije trap voor de thuisploeg net buiten de zestien meter. Een iedeale kans om terug te slaan.
47
Wamfor legt af voor MacDonald die Mignolet fusilleert. De Belgische beloftedoelman bokst het leer in hoekschop.
51
 Gele kaart voor Bart Goor
Goor gaat neer na contact met Charai. Boucaut ziet er echter geen strafschop in en geeft de middenvelder geel.
53
Germinal Beerschot springt slordig om met de geboden ruimte. MacDonald dweilt de linkerflank af, maar legt het leer dan terug achter de aanstormende Haroun. Hier zat meer in.
60
Mikulic trapt van dichtbij de gelijkmaker tegen de netten, maar wordt afgevlagd voor buitenspel. Een terechte beslissing van de lijnrechter.
61
Vervangen Bavon Tshibuabua
Ingevallen Tosin Dosunmu


64
De ratten blijven met de kansen morsen. MacDonald kopt het leer in de loop van Bart Goor, maar de middenvelder verslikt zich. De bal hobbelt over de achterlijn.
67

Goal
Doelpunt van Tosin Dosunmu (Faris Haroun)
Daar is de verdiende gelijkmaker van Germinal Beerschot. Een zwakke kopbal van Faris Haroun wordt door Tosin Dosunmu verlengd. Mignolet grabbelt nog naar het leer, maar kan de gelijkmaker niet meer verijdelen.
70

Goal
Doelpunt van Bart Goor (Tosin Dosunmu)
Germinal Beerschot gaat erop en erover. Na een knappe aanval legt Dosunmu het leer terug voor Bart Goor, die via de paal Mignolet klopt. Gouden wissel van Jos Daerden.
73
 Rode kaart voor Nils Schouterden
De kelk moet tot op de bodem leeg voor Sint-Truiden. Schouterden krijgt rood voor een gemene tik op de hiel van De Decker.
78
Bijna 3-1 voor Germinal Beerschot. MacDonald besluit opnieuw op Mignolet. Odoi knalt het leer via de kont van Goor bijna in eigen doel.
80
Germinal Beerschot begint plots volledig te draaien. Bart Goor mikt het leer in de draai op het dak van het doel. Dit had een mooi doelpunt geweest.
81
 Rode kaart voor Denis Odoi
Odoi gaat met de voet veel te hoog naar Goor en maait de middenvelder onderuit. Strafschop en rood voor Odoi.
82

Goal
Doelpunt van Faris Haroun (Onbekend Onbekend)
Mignolet raakt het leer nog aan, maar de strafschop van Haroun gaat tegen de netten: 3-1 voor Germinal Beerschot.
86
Vervangen Justice Wamfor
Ingevallen Ivan Leko


87

Goal
Doelpunt van Bart Goor (Sherjill MacDonald)
Bart Goor maakt de pil nog zwaarder voor de Kanaries. Met een knap overhoeks schot verschalkt hij Mignolet al voor de vierde keer.
88
Vervangen Faris Haroun
Ingevallen Daniel Cruz




Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.