cluClub Brugge
chaCharleroi
Datum: 28/11/2009 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Jan Breydel

Herbeleef Club Brugge - Charleroi (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen Club Brugge en Charleroi live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Vooraf
Welkom in het druilerige Jan Breydelstadion voor de match tussen Club en Charleroi, twee ploegen die elk om een andere reden zich geen puntenverlies kunnen veroorloven. Blauw-zwart likt zijn wonden na twee opeenvolgende nederlagen tegen Standard en Germinal Beerschot. De kloof met leider Anderlecht bedraagt momenteel acht punten. De Brusselaars versloegen gisteren KV Kortrijk, waardoor Club mits een zege tegen de Carolo's terug tot op vijf punten kan komen. Coach Adrie Koster mist enkel de geblesseerde Geert De Vlieger en de geschorste Antolin Alcaraz. Nabil Dirar, Carl Hoefkens en Vadis Odjidja keren terug in de kern. Jorn Vermeulen betaalt het gelag na zijn mindere prestaties van de voorbije twee matchen. Ook tegenstander Charleroi heeft dringend nood aan een driepunter na de recente 3 op 24. Coach Stéphane Demol gooide de handdoek en werd vervangen door de Schot Tommy Craig. Die maakte vorige week tegen Moeskroen geen al te beste beurt (4-1-verlies). Bij de Henegouwers zijn Adlène Guedioura en Peter Franquart geschorst na hun rode kaart van vorige week. Chabaud, Blanc en Chakouri zijn geblesseerd.
Opstellingen
Club Brugge: Stijnen Stijn, Hoefkens Carl, Klukowski Michaël, Blondel Jonathan, Simaeys Jeroen, Akpala Joseph, Donk Ryan, Vargas Ronald, Geraerts Karel, Odjidja-Ofoe Vadis, Perisic Ivan.
Charleroi: Chabbert Sébastien, Lella Jan, Kéré Mahamoudou, Oulmers Abdelmajid, Christ Grégory, Kage Hervé, Mboyo Ilombé, Cordaro Alessandro, Diallo Ibrahima, Brillault Maxime, Théreau Cyril.
00:00
De spelers betreden het veld, de twee captains houden de toss. Charleroi zal zo dadelijk de partij op gang trappen.
00:00
Terwijl de regen zich meester maakt van het Jan Breydelstadion, zoeken de supporters hun plaats op de tribunes. Ook de uithoeken van de Noordtribune zien er goed gevuld uit, wat betekent dat een deel van het publiek drijfnat naar huis zal gaan. Een nieuw stadion voor Club is echt geen overbodige luxe.
1
En we zijn eraan begonnen.
2
Opvallende vaststelling: Jeroen Simaeys speelt rechtsachter bij blauw-zwart.
3
Christ met een gevaarlijke voorzet. Niemand van Charleroi kan er bij.
7
 Gele kaart voor Ibrahima Diallo
Diallo loopt al snel tegen geel aan na een gemene tackle op Odjidja.
9
Brillault gaat nogal theatraal neer na een duel met Akpaka.
12
Chabbert gaat goed plat op een schot buitenkant voet van Blondel.
13
 Gele kaart voor Hervé Kage
Tweede gele kaart voor de Carolo's. Kage belet Perisic vrije doorgang.
14
Perisic heeft net geen snelheid genoeg op een doorsteekpas van Odjidja. De Kroaat haalt er wel een corner uit. Die wordt door Simaeys over en naast gekopt.
17
Het loopt bij geen van beide ploegen zoals gewenst. Echte doelpogingen hebben we dan ook nog niet gezien.
20
Stijnen gaat goed in de voeten van de doorgebroken Christ. Charleroi houdt er een hoekschop aan over.
21
 Gele kaart voor Jeroen Simaeys
Nzolo lijkt zijn reputatie van kaartentrekker alle eer te willen aandoen. De opvoeder uit de buurt van Charleroi geeft er nu een toch wel heel lichte aan Simaeys.
24
Wat een poging van Akpala. De Nigeriaan controleert de bal met de borst en trapt dan in één tijd richting Charleroidoel. Het leer ketst af op het lichaam van Diallo die even groggy blijft liggen.
25
Opschudding in het stadion: de lijnrechter staat te zwaaien nadat een Clubspeler tegen de grond is gegaan.
25
 Rode kaart voor Alessandro Cordaro
Nzolo gaat af op het advies van lijnrechter en geeft Cordaro rood voor een elleboogstoot aan Hoefkens. Gaat deze match de weg op van de heenwedstrijd toen de Carolo's met zijn achten eindigden?
30
Ook met een man meer krijgt Club voorlopig geen vaart in zijn spel. Het regent niet alleen regendruppels, maar ook veel slechte passen.
32
Geraerts heeft iets moois in gedachten wanneer hij een voorzet van Klukowski in één tijd op de slof wil nemen. De Clubmiddenvelder krijgt de bal echter verkeerd op de voet en ziet zijn afschamper ver naast gaan.
35
De lijnrechter aan de Westtribune haalt hetzelfde niveau als de match: nihil. Vlak voor zijn neus gaat de bal duidelijk in hoekschop, maar hij kent Charleroi een doeltrap toe.
39
Blondel illustreert de onmacht van Club met een lage schuiver die ver naast het doel buiten gaat.
40
Perisic kan de buitenspelval van Charleroi niet omzeilen en ziet zo een goede kans aan zijn neus voorbijgaan.
44
Ook Akpala is een exponent van het zwakke spel van Club. Na een misser van Lella mag de Nigeriaan alleen op Chabbert afgaan, maar hij trapt de bal nog redelijk ver naast het doel. Dit was dé kans voor de thuisploeg om op voorsprong te klimmen.
45
We mogen nog drie minuten extra van dit spektakelstuk genieten.


Scheidsrechter
Rust
Na een ontiegelijk zwakke eerste helft verlaten de spelers het veld onder het boegeroep van de Clubfans. Charleroi speelde redelijk viriel en dat resulteerde in twee gele kaarten en één rode. Blauw-zwart vond nooit een antwoord op de goede verdedigende organisatie van de Carolo's, waardoor het aantal doelkansen schaars was. Akpala kreeg vlak voor rusten dé kans op een doelpunt, maar alleen voor Chabbert trapte de Nigeriaan de bal nog redelijk ver naast.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
Vervangen Jeroen Simaeys
Ingevallen Nabil Dirar


46
Vervangen Joseph Akpala
Ingevallen Dorge Kouemaha

Dirar en Kouemaha moet Club tot beter voetbal inspireren.
47
Club krijgt meteen een reuzekans. Kouemaha stuurt Vargas diep, maar Chabbert toont zich nog attent. Via een Charleroiverdediger belandt de bal ei zo na toch nog in doel.
48
Club schakelt achterin om naar een driemansdefensie.
52
Dirar kan zich op links doorzetten, maar als hij een voorzet wil geven, glijdt hij uit waardoor de bal over de achterlijn gaat. Weg kans.
52
Oh la la, hier komt Club goed weg. Oulmers stuurt Théréau diep, maar Stijnen gooit zich goed in de baan van de bal.
56
Vervangen Ilombé Mboyo
Ingevallen Orlando Dos Santos Costa


56
Vervangen Cyril Théreau
Ingevallen Habib Habibou


58
Ook Kouemaha weet het doel voorlopig niet staan. De Kameroener kopt een zuivere voorzet van Odjidja over het doel.
59
De thuisploeg speelt eindelijk met meer drang naar voren. Op een afgeweken schot van Geraerts kan Vargas de bal nog met de hak deviëren. Een Charleroiverdediger kan tijdig ontzetten.
62
Na een mooie actie krijgt Dirar de bal nog voor doel, niemand staat op de goede plek om af te werken.
64
Weer mist Kouemaha een dot van een kans. De Clubinvaller mag een afvallende bal vrij meenemen, maar plaatst die over het doel. Club zal toch efficiënter moeten gaan omspringen met zijn kansen, wil het hier de drie punten thuishouden.
65
Vervangen Abdelmajid Oulmers
Ingevallen Samuel Fabris


68
Blondel stuurt Kouemaha diep, die wordt echter teruggefloten voor buitenspel.
70
Wat een geharrewar voor doel: Kouemaha vindt eerst Chabbert op zijn weg, die kan de bal nog op miraculeuze wijze uit zijn doel houden. In dezelfde fase krijgen Geraerts en Vargas het leer niet in doel.
77
Vervangen Vadis Odjidja
Ingevallen Mohamed Dahmane


79

Goal
Doelpunt van Dorge Kouemaha (Mohamed Dahmane)
Daar is eindelijk de verlossende treffer. Chabbert redt eerst nog een kopbalpoging van Dahmane, maar Kouemaha is er als de kippen bij om te scoren.


Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.