Datum: 28/11/2009 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)

Herbeleef Germinal Beerschot - Roeselare (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen Germinal Beerschot en Roeselare live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Vooraf

Opstellingen
Germinal Beerschot: Pacovski Tomislav, Monteyne Pieterjan, De Decker Wim, Clement Philippe, MacDonald Sherjill, Haroun Faris, Dosunmu Tosin, Monteyne Martijn, Mikulic Tomislaw, Wamfor Justice, Goor Bart.
Roeselare: Sierens Jurgen, Mirvic Damir, Tanghe Stefaan, Dequevy Joerie, Huyghebaert Jeremy, Vanthournout Jeroen, Provoost Vincent, Van Loo Anthony, Dissa Mahamadou Mama, Kucera Stepan, Vidarsson Bjarni.
1
Scheidsrechter Delacour heeft de wedstrijd op gang gefloten. Kan Germinal Beerschot zijn goede reeks ook tegen Roeselare verder zetten.
1

Goal
Doelpunt van Sherjill MacDonald (Tosin Dosunmu)
Nog niet alle supporters hebben hun plaats in de tribune ingenomen en het leer hangt al tegen de netten. Sherjill MacDonald neemt een voorzet van Dosunmu in één tijd op de slof en knalt via Sierens binnen.
5
Germinal Beerschot wil de wedstrijd duidelijk al snel beslissen en gaat op zoek naar een tweede doelpunt.
7
Roeselare komt een eerste keer in de buurt van Pacovski, maar Mama Dissa is net te klein om zijn hoofd tegen een voorzet van Vantornhout te zetten.
11
Bart Goor krijgt een uitstekende kans om de score te verdubbelen, maar krijgt de bal slecht op de voet. Zijn schot gaat een paar meter naast.
15
De wedstrijd is wat stilgevallen. Germinal Beerschot behoudt de controle. Roeselare kan amper gevaarlijk zijn.
23
Damir Mirvic helpt Germinal Beerschot bijna met een eigen doelpunt. De Bosniër wil het leer ontzetten, maar miskijkt zich volledig. Na een rare capriool houdt Sierens de bal uit de linkerbovenhoek.
25
En daar is dan plots Roeselare met een dot van een kans. Bjarni Vidarsson klimt het hoogste bij een hoekschop, maar knikt van op een meter het leer toch nog over de dwarsligger.
29
Een week na de blunder van Jurgen Sierens gaat Tome Pacovski bijna zwaar in de fout. De Macedoniër miskijkt zich op een vrije trap van Dissa, maar kan zich nog net herstellen.
37
De wedstrijd op het Kiel is zeker nog niet gespeeld. Jurgen Sierens heeft amper werk op te knappen en Roeselare steekt een paar keer de neus aan het venster. Op echt gevaar is het nog wachten in deze zwakke eerste helft.
39

Goal
Doelpunt van Faris Haroun (Sherjill MacDonald)
Tweede bal tussen de palen van de thuisploeg en opnieuw is het raak. MacDonald kruipt deze keer in de rol van aangever. De Nederlander gooit op een snelle tegenstoot het leer in het strafschopgebied. Faris Haroun kan volledig vrij de 2-0 binnen duwen.
44
Joeri Dequevy zet zich mooi door op links, maar levert dan een zeer zwakke voorzet af. De komen de bezoekers nog eens in de buurt van Pacovski, vergeten ze om gevaarlijk te zijn.


Scheidsrechter
Rust
Germinal Beerschot is op weg naar een nieuwe overwinning. De 'Ratten' schoten twee keer in het kader en iedere keer was het prijs. Sherjill MacDonald en Faris Haroun krijgen een extra streepje achter hun naam.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
De tweede helft is op gang gefloten. Kan Roeselare nog iets terug doen?
48
Er is hoog bezoek in het Olympisch Stadion. Tia Hellebaut zoekt na een verwarmende koffie haar plaats in de tribune op.
49
Grappig intermezzo op het Kiel. Jurgen Sierens, die al heel de wedstrijd op de korrel wordt genomen door de thuisfans, speelt nu voor de spionkop van Germinal Beerschot en waait terug wanneer zijn naam nogmaals gescandeerd wordt. De supporters gaan uit hun dak.
52
 Gele kaart voor Tosin Dosunmu
Dosunmu krijgt de eerste gele kaart van de wedstrijd voor een tik op Mirvic.
54
Vervangen Stepan Kucera
Ingevallen Viktor Dotsenko


57
Bij de eerste doelkans na rust is het bijna 3-0. Een schot van Tosin Dosunmu verdwijnt via een West-Vlaams been in hoekschop. Die levert de thuisploeg niets op.
62
Vervangen Stefaan Tanghe
Ingevallen Samir El Gaaouiri


66
Germinal Beerschot is opnieuw dicht bij de 3-0. Dosunmu ontfutselt Mirvic het leer en kan alleen op Sierens afgaan. De Nigeriaan wacht te lang en moet te ver uitwijken. Sierens duwt in hoekschop maar de lijnrechter geeft doeltrap.