Volg de match tussen KAA Gent en Anderlecht live, samen met vele andere supporters.

AA Gent: Jorgacevic Bojan, Suler Marko, Hanstveit Erlend, Wils Stef, Thijs Bernd, Leye Mbaye, Custovic Adnan, Coulibaly Elimane, Rosales Roberto, Lepoint Christophe, Maric Milos.
Anderlecht: Proto Silvio, Mazuch Ondrej, Deschacht Olivier, Biglia Lucas, Van Damme Jelle, Boussoufa Mbark, Legear Jonathan, Kouyate Cheikhou, Juhasz Roland, Gillet Guillaume, Lukaku Romelu.
1
Scheidsrechter Serge Gumienny fluit deze 'match der onklopbaren' op gang.
2
Legear zet zich door op de rechterflank. Zijn voorzet wordt in hoekschop gewerkt.
4
De tribunes van het Ottenstadion zijn voor deze topper tot de nok gevuld.
5
AA Gent krijgt een eerste vrije trap vanop een zeer interessante plaats. Maric zet zich achter de bal.
6

Goal
Doelpunt van Milos Maric (Onbekend Onbekend)
Milos Maric laat zien dat hij een specialist is. Hij doet het Ottenstadion al na vijf minuten ontploffen.
8
Nu krijgt Anderlecht een vrije trap vanop een vergelijkbare plek. Boussoufa's trap wordt echter weggewerkt door een verdediger.
9
Na een mislukte corner van Anderlecht kan AA Gent snel counteren. Coulibaly schuimt de linkerflank af maar kan zijn voorzet wordt onderschept door Proto.
10
Roberto Rosales krijgt een schietkans aan de rand van de baklijn maar de Venezolaan schiet overhaast over.
12
Boussoufa wordt fel uitgejouwd wanneer hij de bal vanop links voorzet. Jorgacevic redt Van Dammes schot en werkt de bal in corner.
13
 Gele kaart voor Jelle Van Damme

16
Bernd Thijs verliest knullig de bal aan Boussoufa maar herstelt onmiddelijk zijn fout.
17
Nieuwe aanval van de Buffalo's met M'baye Leye en Maric. De Sloveen vindt echter geen gaatje in de Anderlecht-defensie.
20
Legear rukt op aan de rechter flank en zet hoog voor maar Jorgacevic plukt het leer uit de lucht.
24
Coulibaly gaat neer aan de rand van het strafschopgebied. Gumienny laat doorspelen, hij zou zich hebben laten vallen.
25
Kouyate probeert het met een afstandschot. Hij stuurt het leer zo'n metertje over de kooi van Jorgacevic.
27
 Gele kaart voor Erlend Hanstveit

27
Eerste hoekschop voor AA Gent. De bal belandt bij Adnan Custovic. Die probeert het met een spectaculaire omhaal. Een verdienstelijke poging van Custovic maar de bal gaat een meter naast.
29
De Gentse aanhang schreeuwt moord en brand wanneer Leye wordt neergehaald in het strafschopgebied. Gumienny ziet er geen overtreding in en laat verder spelen.
31
Even later fluit de ref wel wanneer Biglia wordt onderuit gehaald. Boussoufa mag de vrijschop nemen.
31
Boussoufa's vrije trap belandt op het hoofd van Kouyate maar zijn kopbal mist kracht en richting.
33
Legear zet zich nog maar eens door op rechts. Zijn voorzet wordt nog net in hoekschop gewerkt door Hantsveit.
34
Een minuut later begint Legear nog maar eens aan een lange rush. Ditmaal snijdt hij naar binnen en schiet zelf op doel. Jorgacevic heeft er niet al te veel moeite mee.
35
Anderlecht voert de druk op. Ditmaal is het Van Damme die de bal vanop links voor brengt. Zijn voorzet belandt echter net achter Kouyate die daardoor niet kan afwerken. De Senegalees is voorlopig wel de gevaarlijkste man bij Anderlecht.
40
AA Gent komt er ook nog eens uit. Leye probeert het ook eens met een omhaal maar stuit pal op Proto.
42
 Gele kaart voor Ondrej Mazuch

45
Thijs wordt hard aangepakt door Kouyate. De middenvelder blijft geblesseerd liggen en Anderlecht staakt zijn aanval.
45
Thijs komt het veld weer opgelopen. Hij kan voorlopig verder spelen.

Scheidsrechter
Rust
AA Gent slaagt er in zijn voorsprong te behouden tot aan de rust, ondanks de aanhoudende druk van paarswit.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
De tweede helft is nog maar net onderweg of Christophe Lepoint krijgt een mooie kans op de 2-0. Zijn schot zoeft net naast het doelhout.
47
Eerste kans voor paarswit na de rust. Boussoufa schiet met zijn rechter. Verraderlijke bal maar Jorgacevic is bij de pinken.
49
Coulibaly dringt door tot in de zestien van Anderlecht maar Mazuch zet de aanvaller correct van de bal.
50

Goal
Doelpunt van Elimane Coulibaly (Adnan Custovic)
Hoekschop voor AA Gent. Custovic zet scherp voor. Coulibaly is goed meegevolgd en tikt het leer voorbij Proto.
52
 Gele kaart voor Olivier Deschacht

55
Anderlecht lijkt even van slag na de 2-0. Ze kunnen voorlopig geen vuist maken. De Buffalo's daarentegen lijken wel vleugels te hebben gekregen en gaan door op hun elan.
57
Coulibaly maakt zich sterk in het strafschopgebied van Anderlecht. Hij komt zelfs tot schieten maar Proto devieert in hoekschop.