gnkKRC Genk
cluClub Brugge
Thomas Buffel (pen) 59'
1-0
Datum: 24/01/2010 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Luminus Arena

Herbeleef KRC Genk - Club Brugge (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen KRC Genk en Club Brugge live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Vooraf
Racing Genk ontvangt Club Brugge voor de laatste wedstrijd van de 23ste speeldag. De Limburgers gaan op zoek naar de bevestiging na de zege op Charleroi. Bij blauw-zwart willen ze de zware bekerkater van woensdag verwerken. Frank Vercauteren dropt rechtsback Timothy Durwael voor het eerst in de basis. Daan Van Gijseghem maakt zijn debuut bij de bezoekers. Peter Van der Heyden is nog niet speelgerechtigd.
Opstellingen
Racing Genk: Köteles Laszlo, Hubert David, Joneleit Torben, Tözser Daniel, De Bruyne Kevin, Buffel Thomas, Yeboah Samuel, Durwael Timothy , Ogunjimi Marvin, Pudil Daniel, Carlos Pinto Chaves Joao.
Club Brugge: Stijnen Stijn, Hoefkens Carl, Dirar Nabil, Blondel Jonathan, Simaeys Jeroen, Donk Ryan, Geraerts Karel, Van Gijseghem Daan, Alcaraz Antolin, Kouemaha Dorge, Perisic Ivan.
1
We zijn er aan begonnen.
6
Genk en Club zijn afwachtend gestart. De doelmannen zijn voorlopig nog niet aan het werk gezet.
8
Kouemaha wordt onderuit gehaald door Joao Carlos. Club Brugge krijgt een vrije trap op ruim 25 meter van doel.
9
Nabil Dirar plaatst het leer over de muur, maar Köteles heeft de bal maar voor het oprapen. Dit kan veel beter.
13
Geraerts verspeelt de bal aan De Bruyne. Racing Genk probeert snel te counteren, de voorzet van Thomas Buffel wordt weggewerkt door Hoefkens.
14
Club Brugge komt een eerste keer in de buurt van Köteles. Kouemaha zet zich op links door en legt terug op Perisic. De bal komt net achter de Kroaat.
16
De bezoekers komen beter in de wedstrijd. Na een vlotte blauw-zwarte combinatie brengt Perisic de bal voor doel, Kouemaha kan er met zijn grote voeten net niet bij.
18
Er komt wat meer tempo in het spel. Racing Genk dwingt drie hoekschoppen op rij af, maar de Limburgers kunnen Stijnen geen enkele keer verontrusten.
23
De supporters zijn vanavond nog niet echt verwend in de Cristal Arena en kijken voorlopig naar een zoutloze wedstrijd. Karel Geraerts kreeg net nog een uitstekende schietkans, maar knalde het leer ver over en naast.
24
Racing Genk krijgt zijn zevende hoekschop. Levert het deze keer wel iets op voor de Limburgers?
25
Stijnen wordt opnieuw niet getest. De inzet wordt heel makkelijk weggewerkt.
26
Voor het eerst opwinding in Genk. Dirar stuurt Perisic diep. Köteles weert het schot van de Kroaat met de benen. De rebound van Kouemaha verdwijnt via een Genks hoofd in hoekschop. Die levert niets op voor blauw-zwart.
30
Er gaat een luidkeelse vloek door de Genkse supportersvakken. De thuisploeg had een uitstekende kans om op voorsprong te komen, maar Ogunjimi passt het leer veel te ver voor Buffel uit. Het schot van Hubert wordt in de herneming weggewerkt door Alcaraz.
32
 Gele kaart voor Daniel Tözser
Töszer krijgt de eerste gele kaart van de wedstrijd na een fout op Blondel.
36
Simaeys plant zijn elleboog in de nek van Töszer, maar Vervecken laat gewoon doorspelen. Dit was op z'n minst een fout waard.
38
Het draait nog niet goed bij Club Brugge. De balcirculatie is niet goed en te veel eenvoudige passes komen niet aan. Ook de thuisploeg haalt geen groots niveau. De wedstrijd heeft een doelpunt nodig om open te breken.
41
Een foutje in de Brugse verdediging wordt bijna afgestraft. Buffel zet Yeboah alleen voor Stijnen, maar de Ghanees wordt teruggefloten voor buitenspel.
45
De achtste hoekschop van Racing Genk levert dan toch eens gevaar op. De inzet van Buffel wordt door Joao Carlos richting doel gekopt, Stijnen tikt het leer naar veiliger oorden.
45
 Gele kaart voor Jeroen Simaeys

45+1
Stijnen wordt voor de tweede keer binnen de minuut aan het werk gezet. Yeboah besluit tot tweemaal van dichtbij op de Brugse goalie. Club komt hier goed weg.
45+1
 Gele kaart voor Ryan Donk
Spelbederf.


Scheidsrechter
Rust
Na een zwakke eerste helft gaan Racing Genk en Club Brugge rusten zonder doelpunten. Perisic besloot de eerste kans van de wedstrijd op Köteles, Kouemaha trapte in de herneming over. Racing Genk was pas in de slotfase gevaarlijk. Stijnen tikte een kopbal van Joao Carlos uit zijn doel en hield in de toegevoegde tijd Yeboah tot twee keer van een doelpunt.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
De tweede helft is afgetrapt. Geen wissels bij Genk en Club Brugge.
47
Racing Genk begint de tweede helft zoals het de eerste geëindigd is en zet Stijnen meteen aan het werk. De Brugse doelman bokst een schot van Yeboah weg, Ogunjimi kan de rebound niet in doel werken.
54
Na de vroege kans voor de thuisploeg is de wedstrijd weer stilgevallen. Deze partij heeft echt een doelpunt nodig.
55
Vervangen Ivan Perisic
Ingevallen Vadis Odjidja


56
Blondel brengt Club Brugge bijna in moeilijkheden. Hij kopt het leer recht in de voeten van Töszer. De middenvelder mikt zijn schot over en naast.
57
 Gele kaart voor Carl Hoefkens
Fout op Ogunjimi.
59
 Rode kaart voor Daan Van Gijseghem
Racing Genk krijgt een strafschop. Ogunjimi wordt alleen richting doel gestuurd, maar besluit op Stijnen. Hij dreigt ook zijn tweede poging te missen, maar gaat dan na een licht contact met Van Gijseghem neer. Vervecken legt de bal op de stip.
60

Goal
Doelpunt van Thomas Buffel (Onbekend Onbekend)
Buffel knalt de strafschop hard in het midden van het doel binnen. Stijnen raakt de bal nog, maar is kansloos.
60
 Gele kaart voor Stijn Stijnen
Protest.
64
Racing Genk probeert de numerieke meerderheid uit te spelen. De Bruyne krijgt op links veel ruimte, maar zijn schot is te zwak om Stijnen te verrassen.
66
Simaeys is dicht bij de gelijkmaker, maar Köteles is goed uitgekomen en houdt zijn netten proper.
67
Vervecken is geblesseerd en legt de wedstrijd stil. Hij wordt vervangen door Laurent Colemonts.
74
We zijn er terug aan begonnen. De wedstrijd heeft ruim zes minuten stilgelegen.
75
Aiaiai, wat een misser van Samuel Yeboah. De Ghanese spits van Racing Genk wordt perfect aangespeeld door Buffel, maar mikt het leer nipt naast. Dit had de 2-0 moeten zijn.
79
Vervangen Kevin De Bruyne
Ingevallen Fabien Camus


80
Vervangen Ryan Donk
Ingevallen Wesley Sonck


83

Goal
Doelpunt van Fabien Camus (Marvin Ogunjimi)
de ingevallen Camus stelt de zege veilig. Hij knalt op aangeven van Ogunjimi de 2-0 tegen de touwen.
85
Yeboah is dicht bij de 3-0, maar hij raakt opnieuw niet voorbij Stijnen.
90
 Gele kaart voor Dorge Kouemaha

90+2
Vervangen Samuel Yeboah
Ingevallen Elyaniv Barda


90+4
Vervangen Thomas Buffel
Ingevallen Balazs Toth

Buffel krijgt een applausvervanging van Vercauteren.


Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.