Datum: 31/01/2010 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Jules Ottenstadion

Herbeleef KAA Gent - Zulte Waregem (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen KAA Gent en Zulte Waregem live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Vooraf
Vanavond ontvangt AA Gent de buren van Zulte Waregem. Een interessante derby met het oog op de play-offs 1. De Buffalo's verkeren in vorm en kegelden Club na twee zeges uit de beker. Vorig weekend stokte de motor even op het veld van Westerlo (0-0). Bij de thuisploeg is Zlatan Ljubijankic nog altijd geschorst. Christophe Lepoint, Adnan Custovic, Stijn De Smet, Frank Boeckx en Adekanmi Olufade vertoeven in de lappenmand. Bovendien staat er nog een vraagteken achter de naam van Elymane Coulibaly, Stef Wils, Bernd Thijs en Luigi Pieroni. Zulte Waregem staat, met een match minder gespeeld, op acht punten van de Gentenaars en wil die kloof uiteraard verkleinen. Ernest N'for keert terug uit schorsing, Stijn Meert en Stijn Minne zijn geblesseerd.
Opstellingen
AA Gent: Jorgacevic Bojan, Hanstveit Erlend, Suler Marko, Duarte Adriano, Rosales Roberto, Smolders Tim, Grondin Christophe, Azofeifa Randall, El Ghanassy Yassine, Ljubijankic Zlatan, Leye Mbaye.
Zulte Waregem: Bossut Sammy, D'Haene Karel, Colpaert Steve, Buysse Bart, Taravel Jérémy, Van Nieuwenhuyze Ludwin, Roelandts Kevin, Ernemann Steffen, Berrier Franck, Nfor Webnje Ernest, Chevalier Teddy.
1
De wedstrijd is begonnen.
2
Vrijschop voor Gent op een interessante plaats na een fout op El Ghanassy.
3
Leye kopt de vrijschop van Azofeifa naast het doel van Bossut.
4
Eerste keer dat Zulte Waregem komt dreigen. Het voorzet-schot van Berrier gaat vrij ver voorlangs.
7

Goal
Doelpunt van Kevin Roelandts (Franck Berrier)
Berrier wordt knap vrijgespeeld op rechts door Roelandts. De Fransman bedient op zijn beurt Roelandts opnieuw en die heeft de voorzet maar in doel te trappen.
9
Leye controleer de bal met de borst, maar glijdt dan uit op het moment dat hij wil afdrukken. Weg kans.
13
Chevalier ontfutselt El Ghanassy de bal en begint aan een raid richting Gentdoel. Het schot van de Fransman gaat echter ver naast.
16
Ljubijankic kan net niet bij een voorzet van Hanstveit.
18
Leye wordt vrijgespeeld en brengt de bal voor doel. Er is echter niemand van Gent gevolgd. De bal gaat over de zijlijn buiten.
20
Berrier kopt de bal tot bij Nfor die in de zestien neergaat na een duel met een Gentverdediger. Delacour laat gewoon doorspelen.
24
Oh la la, hier komt Zulte Waregem goed weg. Azofeifa speelt knap Rosales vrij die in één tijd net naast knalt.
29
Ljubijankic kopt een vrijschop van Azofeifa over.
30
Wat een mooie beweging van Chevalier. Na een voorzet van Berrier trapt Duarte de bal hoog voor eigen doel waar Chevalier in de draai net over schiet.
33
Smolders wordt vrijgespeeld in de zestien en zet voor. Bossut kan de bal makkelijk plukken.
37
Berrier en Chevalier blijven zich gevaarlijk aanstellen. De middenvelder verstuurt opnieuw een splijtende pass richting zijn landgenoot, maar Jorgacevic toont zich bij de pinken op de deviatie van Chevalier.
40
Jorgacevic laat een vrijschop van Berrier naast gaan.
44
Zulte Waregem blijft voor het meeste gevaar zorgen. Chevalier loodst Nfor door de buitenspelbal. De Kameroener trapt de bal voorlangs.


Scheidsrechter
Rust
Zulte Waregem gaat met een verdiende 0-1-voorsprong de rust in. De fusieploeg kwam tegen Gent vroeg op voorsprong langs Roelandts en Gent vond daarna geen opening in het gegroepeerde spel van de bezoekers. Die zorgden via Berrier en Chevalier nog voor het meeste gevaar. Gent zocht te veel zijn heil in de lange bal en dat was een kolfje naar de hand van de Zulte Waregemverdedigers.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
De match is opnieuw op gang getrapt.
50
De thuisploeg toont meteen zijn intenties. Zulte Waregem wordt met de rug tegen eigen doel geplakt, kansen levert dit vooralsnog niet op.
51
Bossut zweeft een hoge voorzet van Ljubijankic uit de lucht.
52
Oh la la, wat een misser van El Ghanassy. Op een meter van de doellijn laat de Marokkaanse Belg de bal knullig over zijn voet lopen in plaats van hem gewoon binnen te tikken. Dit was echt een niet te missen kans!
53
 Gele kaart voor Randall Azofeifa
Tackle op Berrier.
60
Gent blijft de wet dicteren, Zulte Waregem geraakt niet meer in de buurt van Jorgacevic. Op die kans van El Ghanassy na blijft het wel wachten op doelgevaar.
62
Paniek bij Zulte Waregem want Buysse grijpt naar de rug na een duel met Leye. De bezoekers spelen voorlopig met zijn tienen verder.
65
Amai, weer komt Zulte Waregem goed weg. Een voorzet van El Ghanassy belandt tegen de paal. Smolders is goed gevolgd, maar knalt het leer tegen ploegmaat Leye. Voorlopig nog geen gelijkmaker voor de Buffalo's.
69
Vervangen Ernest Nfor
Ingevallen Chris Makiese

Nfor wordt naar de kant gehaald. De Kameroener zat niet goed in de match en leed veel balverlies.
70
 Gele kaart voor Steve Colpaert

70
Colpaert legt Leye neer in de zestien en de thuisploeg krijgt een strafschop.
72
Het lukt opnieuw niet voor AA Gent. Bossut redt de strafschop van Azofeifa.
73
Vervangen Tim Smolders
Ingevallen Elimane Coulibaly

Coulibaly, twijfelachtig voor de match, moet de bakens helpen verzetten.
78
Leye vindt het hoofd van Coulibaly, maar die kopt over.
83
Nog zeven minuten. Wat kan AA Gent nog doen?
84
Op het moment dat we de gelijkmaker van Gent verwachten, scoren de bezoekers ei zo na de 0-2. Het schot van Makiese schampt langs de verkeerde kant van de paal buiten.
86
Vervangen Erlend Hanstveit
Ingevallen Christophe Lepoint


87

Goal
Doelpunt van Chris Makiese (Teddy Chevalier)
Makiese lijkt de match te beslissen. Chevalier vindt net op tijd de vrijstaande invaller en die laat de kans niet onbenut.


Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.