andAnderlecht
kvmKV Mechelen
Datum: 21/02/2010 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Lotto Park

Herbeleef Anderlecht - KV Mechelen (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen Anderlecht en KV Mechelen live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Vooraf
Ariel Jacobs gunt de 16-jarige Romelu Lukaku rust na de Europese opdracht tegen Athletic de Bilbao. Zijn plaats wordt ingenomen door Tom De Sutter. Ook Thomas Chatelle mag nog eens starten. Hij vervangt Jonathan Legear. Peter Maes recupereert Aloys Nong. De Kameroener was vorige week even spoorloos na het overlijden van zijn moeder.
Opstellingen
Anderlecht: Proto Silvio, Mazuch Ondrej, Deschacht Olivier, Biglia Lucas, Suarez Matías, Boussoufa Mbark, Kouyate Cheikhou, De Sutter Tom, Juhasz Roland, Gillet Guillaume, Chatelle Thomas.
KV Mechelen: Biebauw Wouter, Ivens Jonas, Persoons Koen, Chen Xavier, Mununga Joachim, Nong Aloys, Buyens Yoni, Destorme David, Biset Maxime, Ghomsi Antonio, Soetaers Tom.
1
De Sutter krijgt nog eens de kans om zich te tonen. Hij dwingt meteen een hoekschop af.
1
De wedstrijd wordt op gang getrapt door KV Mechelen.
2
Na de zege van Club Brugge tegen Standard is de kloof tussen Anderlecht en blauw-zwart geslonken tot vijf punten. Paars-wit weet wat er te doen staan als ze de acht punten voorsprong willen behouden.
5
Mbark Boussoufa zorgt voor de eerste doelpoging van de avond. De kleine Marokkaan legt aan van op links en krult het leer maar net naast het doel.
6
KV Mechelen graaft zich zeker niet in en probeert mee te voetballen. Aloys Nong zorgt zelfs even voor dreiging. Het schot van de Kameroener belandt via de voet van Mazuch in de handen van Proto.
9
Anderlecht schakelt snel om. Suarez stuurt Chatelle diep op de rechterflank. De middenvelder, nog eens in de basis, gooit het leer voor doel. Zijn voorzet is iets te scherp, Biebauw kan gemakkelijk plukken.
11
We zien een aangenaam begin van de wedstrijd waarin KV zijn voet naast die van Anderlecht zet. Proto moet redding brengen met de voet om Mununga het scoren te beletten.
13
Tom Soetaers waagt zich aan een lange rush dwars door het midden van het terrein. De middenvelder loopt zich vast op Gillet, maar wil duidelijk iets bewijzen tegen zijn ex-club.
17
Het tempo is uit de wedstrijd verdwenen. Anderlecht pakt het na de verplaatsing naar het Baskenland rustig aan en laat het initiatief zelfs even aan de bezoekers uit Mechelen.
19
Een foutje van Mazuch zorgt voor Mechels gevaar. De Tsjech verspeelt de bal aan Nong en moet dan een hoekschop toestaan.
20
En die hoekschop levert bijna een doelpunt op. Proto moet uitpakken met een uitstekende redding om een kopbal van Destorme uit zijn doelvlak te halen.
24
 Gele kaart voor Jonas Ivens

25
Anderlecht dwingt een vijfde hoekschop af. Voorlopig leverden de stilstaande fases nog geen gevaar op en dat is ook deze keer niet het geval. Biebauw beleeft voorlopig een rustige avond. Het is bovendien zijn eerste wedstrijd in het Astridpark.
27
Zijn collega aan de overkant wordt wel getest. Deze keer maakt Proto een schot van Destorme onschadelijk. De aanvaller kreeg plots heel veel tijd en ruimte om te schieten.
30
Anderlecht schreeuwt om een strafschop na handspel van Chen. Scheidsrechter Gumienny staat er dichtbij en geeft geen krimp. Het spel gaat gewoon verder.
32
Ook de zesde hoekschop van Anderlecht levert niets op. Een flauwe kopbal van Mazuch gaat een paar meter naast. Het is wachten op gevaar van de thuisploeg.
33
Derde keer maar geen goede keer voor David Destorme. Hij loopt goed in op een vrije trap van Soetaers, maar knikt het leer dan naast. Het thuispubliek begint lichtjes te morren.
36
Biebauw moet voor een eerste keer ingrijpen. En dan nog wordt de Mechelse goalie niet echt getest. Een bijzonder zwak schot van Suarez valt recht in zijn armen.
38
En toch moet een doelman altijd geconcentreerd blijven. Uit het niets zet Chatelle Biebauw aan het werk. De middenvelder knalt een afvallende bal richt vijandig doelgebied, Biebauw bokst het leer weg en Buyens ontzet.
39
 Gele kaart voor Roland Juhasz
Fout op Biebauw.
42
Met de rust in zicht komt Anderlecht eindelijk wat opzetten. De Sutter kopt een vrije trap van Bousoufa op het dak van het doel.
43
Een derde kans in vijf minuten voor paars-wit plots. En het is de grootste. De Mechelse verdedigers laten een bal lopen. Boussoufa duikt kwieks op voor Biebauw, maar besluit op de benen van de bezoekende doelman.
45+1
Aiaiai! Wat een misser van Aloys Nong. De Kameroener glipt door de buitenspelval en duwt het leer naast Proto. Jammer genoeg voor de bezoekers hobbelt de bal ook aan de verkeerde kant van de paal buiten.


Scheidsrechter
Rust
Er is niet gescoord in de eerste 45 minuten. Anderlecht begon zwak aan de partij en liet het initiatief aan Mechelen. Destorme kreeg drie kansen, maar vergat te scoren. In de slotminuten kwam paars-wit boven water. Boussoufa besloot de beste kans op Biebauw. De grootste kans van de eerste helf was voor Nong. In de toegevoegde tijd dook hij alleen op voor Proto, maar duwde hij het leer naast.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
De tweede helft is op gang gebracht. Jacobs en Maes rekenen op dezelfde 22 actoren.
49
Anderlecht schiet het beste uit de startblokken. Kouyaté wil het leer voor doel brengen, maar Biebauw onderschept de bal.
52
Uitstekende parade van Biebauw. Met een snelle reflex houdt hij een lage kopbal van Juhasz uit zijn netten. De 1-0 stond bijna op het scorebord.
57
 Gele kaart voor Xavier Chen

58
Legear maakt zich klaar om in te vallen.
58
Vervangen Thomas Chatelle
Ingevallen Jonathan Legear


59
Anderlecht voert de druk op. De Sutter kan een voorzet van Boussoufa net niet in doel verlengen. De thuisploeg houdt er wel een twaalfde hoekschop aan over.
60
Paars-wit blijft het doel van Biebauw nu bestoken. Gillet haalt uit van op 30 meter. Zijn knal gaat centimeters over de dwarsligger.
62
KV Mechelen steekt zijn neus nog eens aan het venster. Mununga neemt een afvallende bal op de slof. Proto mag blij zijn dat Mazuch nog in de baan van het schot stond of de openingstreffer hing tegen de netten.
63
Een dertiende hoekschop voor Anderlecht. Levert hij geluk op?
64
KV Mechelen kan eenvoudig ontzetten.
66
 Gele kaart voor David Destorme

67
Een deel van de paars-witte aanhang steekt de armen in de lucht. Te vroeg, zo blijkt. De kopbal van Kouyaté strandt in het zijnet.
70
Vervangen Tom De Sutter
Ingevallen Romelu Lukaku

Applaus stijgt op van de tribunes. Lukaku komt De Sutter vervangen.
71
En Lukaku is bijna meteen succesvol. Hij klimt het hoogst op een voorzet van Boussoufa, maar knikt de bal net over.
73

Goal
Doelpunt van Guillaume Gillet (Onbekend Onbekend)
De bal hangt dan toch tegen de netten. Gillet kopt een voorzet van Boussoufa eerst nog tegen Biebauw, maar prikt de bal in de rebound toch over de fatale doellijn.
75

Goal
Doelpunt van Romelu Lukaku (Mbark Boussoufa)
Boeken dicht voor KV Mechelen. In twee minuten tijd beslist Anderlecht de wedstrijd. Lukaku moet een pass van Boussoufa maar binnen tikken. Zijn dertiende doelpunt van het seizoen.
77
Vervangen Koen Persoons
Ingevallen Julien Gorius


84
Vervangen Tom Soetaers
Ingevallen Abdul-Yakuni Iddi


85
Vervangen Mbark Boussoufa
Ingevallen Rubenilson Kanu

Boussoufa krijgt een applausvervanging.
88
Vervangen David Destorme
Ingevallen Kevin Geudens


89
Na de 2-0 van Lukaku is de wedstrijd volledig stilgevallen. De drie punten zijn binnen voor Anderlecht.