Datum: 20/02/2010 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Jules Ottenstadion

Herbeleef KAA Gent - STVV (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen KAA Gent en STVV live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Vooraf
Welkom in het Ottenstadion voor de wedstrijd tussen AA Gent en STVV. De thuisploeg kan in het klassement naderen tot op twee punten van Club Brugge. De Truienaars staan bij puntenwinst dichter bij een plaatsje in de play-offs. Michel Preud'homme voert vier wijzigingen door in zijn ploeg. Ljubijankic is geblesseerd en Azofeifa, El Ghanassy en Grondin vliegen naar de bank voor het viertal Myrie, Smolders Leye en Lepoint. Brepoels houdt het vertrouwen in het team dat ging winnen op Anderlecht.
Opstellingen
AA Gent: Jorgacevic Bojan, Suler Marko, Myrie Roy, Hanstveit Erlend, Wils Stef, Smolders Tim, Thijs Bernd, Leye Mbaye, Coulibaly Elimane, Rosales Roberto, Lepoint Christophe.
Sint-Truiden: Mignolet Simon, Mennes Wim, Euvrard Vincent, Cantaluppi Mario, Buysens Ludovic, Odoi Denis, Wilmet Jonathan, Chimedza Cephas, Delorge Peter, Schouterden Nils, Sidibé Ibrahim.
1
STVV brengt de wedstrijd op gang.
3
AA Gent probeert meteen druk naar voor te zetten en het doelgebied van Mignolet op te zoeken. Leye en Coulibaly zijn iets te gretig en worden afgevlagd.
5
Coulibaly verstuurt een mooie doorsteekpass richting Leye. De Senegalees probeert met een versnelling nog bij de bal te komen, maar Mignolet duikt gevat in de voeten.
7
STVV komt een eerste keer in de buurt van Jorgacevic en is meteen gevaarlijk. Wilmet neemt een voorzet van Sidibe in één keer op de slof, zijn schot gaat naast.
12
De lat houdt AA Gent van de openingstreffer. Bernd Thijs schilderde een vrije trap mooi tot aan de verste paal. Leye verlengde het leer met het hoofd over Mignolet. De Truiense doelman was kansloos, maar werd bijgestaan door het engeltje op de lat.
16
Sint-Truiden duikt een tweede keer op in het strafschopgebied en het is opnieuw Wilmet die afdrukt. Het vizier van de middenvelder staat blijkbaar niet goed gericht. Ook zijn tweede poging gaat naast.
19
Bernd Thijs bereikt met een mooi stiftertje Rosales. De Costa Ricaan raakt met een klein gelukje voorbij Mignolet, maar wil dan te overhaast besluiten en schiet op de rug van Buyssens.
22
De eerste wissel van de wedstrijd is er eentje van het scheidsrechterlijke trio. Tweede lijnrechter Guy Evens grijpt naar de rug en kan niet meer verder. Hij wordt vervangen door Bart Defour.
26
Na een oponthoud van een kleine vier minuten kan de wedstrijd weer verder. Mignolet trapt de bal terug in het spel.
29
De wedstrijd tussen de nummer drie en de nummer zeven mist voorlopig nog wat peper en zout. AA Gent probeert wel, maar legt het tempo niet hoog genoeg en is niet altijd even secuur. STVV loert op de tegenaanval.
31
Wat een reuzekans laat Elimane Coulibaly hier liggen? De aanvaller verschijnt alleen voor Mignolet. Zijn schot strandt op de Truiense doelman.
35
Het is al een tijdje geleden, maar de Kanaries komen nog eens piepen. Chimedza kan uiteindelijk richting doel besluiten. Hij schiet het leer een metertje naast.
39
Beide ploegen slepen zich naar het einde van de eerste helft. De wedstrijd heeft veel weg van een eindeseizoensmatch. En de play-offs moeten nog beginnen ...
40
Sidibé laat de kans liggen om Sint-Truiden op voorsprong te schieten en zich in de topschuttersstand naast Romelu Lukaku te zetten. Een schot van Delorge belandt via de voet van Jorgacevic voor de neus van de Senegalees. Zijn schot scheert de paal. Hier was STVV heel dicht bij de 0-1.
45
Door het oponthoud na de blessure van de lijnrechter worden er vijf minuten bijgeteld.
45+1
De supporters worden vanavond zeker niet verwend. Schouterden trapt het leer nog eens richting doel. De poging is amper het vermelden waard, de bal vliegt hoog in de tribune.


Scheidsrechter
Rust
Benonie Burie stuurt de 22 voetballers naar de kleedkamers. In een bijzonder zwakke eerste helft had Gent de beste kansen. Leye kopte op de lat en Coulibaly besloot op Mignolet. Ook STVV kreeg een grote kans. Sidibe liet ze liggen en trapte nipt naast.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
Het begin doet alvast het beste verhopen, al laat ook Leye een dot van een kans liggen. Hij heeft de tijd en ruimte om te schieten, maar botst op de vuisten van Mignolet.
46
We zijn er aan begonnen voor de tweede helft. Hopelijk levert deze meer spektakel op dan de eerste.
49

Goal
Doelpunt van Cephas Chimedza (Nils Schouterden)
Chimedza kopt Sint-Truiden op voorsprong. Hij mag van dichtbij een hoekschop van Schouterden tegen de netten knikken.
54
Na een fout van Odoi op Leye krijgt Gent een vrije trap op een aantrekkelijke plek, twintig meter recht voor doel. Thijs en Smolders zetten zich achter de bal.
55
Thijs knalt het het leer tegen de kruising. Het doelhout blijft nog secondenlang natrillen. Mignolet haalt opgelucht adem. Hij had helemaal geen verhaal tegen de pegel van Thijs.
65
Het is bijna een mirakel dat de nul nog op het bord staat bij AA Gent. Leye kopt van dichtbij richting doel, maar ziet opnieuw die dekselse Mignolet voor zich opduiken.
72
Gent probeert de druk op te voeren. Sint-Truiden weigert voorlopig om te plooien.
73
Vervangen Tim Smolders
Ingevallen Randall Azofeifa


73
Vervangen Roberto Rosales
Ingevallen Yassine El Ghanassy


75
Het zit de Buffalo's niet mee. Een kopbal van Thijs belandt via de vingertoppen van Mignolet tegen de lat.
82
Vervangen Mbaye Leye
Ingevallen Luigi Pieroni


86
Mignolet verslikt zich in een terugspeelbal, maar herpakt zich net op tijd. COulibaly kan niet profiteren.
87
De bal wil er echt niet in bij AA Gent. Een schot van El Ghanassy wordt bijna in doel gewerkt door Coulibaly, maar opnieuw zit er een Truiens lichaamsdeel tussen om het scoren te beletten.
90
Een vrije trap van Azofeifa wordt weggebokst door Mignolet.
90+2
Vervangen Jonathan Wilmet
Ingevallen Sébastien Siani




Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.